Szomszédolás

nem mindennapi szállások szomszédainknál

Image by booking

Melyikben töltenénk el egy éjszakát? Drakula kastélyában? A Dunán egy lebegő hostelben? Csipkés gránitsziklák és titokzatos erdőségek között ?

Nem kell messze utazni ahhoz, hogy csodát lássunk! A szomszédos országaink is számos természeti látnivalót kínálnak számunkra, hiszen mélységek és magasságok, zuhatagok, tavak csillogása, templomok titka, várak büszkesége fogad minket utazásaink során. 

A lovagkori hangulatot idéző butikhotel Torda városközpontjában található, és igazi időutazásra csábítja vendégeit. Ha belépünk a The Hunter Prince Castle kapuján, egy másik világ tárul elénk. A zegzugos, zöldellő kert után a tornyos, teraszos, kőből és fából épült kastélybelső olyan, akár egy filmforgatási helyszín. A szobákban nehéz középkori hangulatot varázsolnak a fa, a kovácsoltvas, és bőrborítású bútorok, melyek nyomban életre keltik a történelmet. De hogy emellett minden kényelmi igényt kielégítsenek, a hatalmas ágyakat, a brokát függönyöket, a kővel kirakott, barlang-szerű fürdőszobát a mai kor modern eszközeivel kombinálták.

A kastélyhotel remek kiindulópont Torockó csodás magyar falujának, a Tordai-hasadék és szurdok vadregényes ösvényeinek, függőhídjainak, Torda városának felfedezéséhez. De Kolozsvárra és Marosvásárhelyre is könnyen eljuthatunk innen. Sőt, Drakula hangulatos kastélya remek kiindulópont egész Erdély felfedezéséhez.” – írja a Világjáró Magazin

ArkaBarka Európában első számú lebegő hostelnek számít, amit kombináltak a természet átható erejével és a szórakoztató funky dizájnnal. Ez az ami körbevesz minket. Nem csak a hátizsákos lakóknak szánt közös szobákban szállhatunk meg, hanem külön privát teraszos apartmanban is élvezhetjük a Duna lassú folyását, és úgy ébredhetünk fel úgy, mintha a tengernél lennénk. Az ArkaBarka az új belgrádi Duna déli partján fekszik, úszó bárok és klubok körül, amelyeket „splavovi” néven ismertek. Kötelező, kipróbálni ha meg akarja ismerni Belgrád legendás folyóparti éjszakai életét. Mivel annyi éjszakai szórakozóhely van Belgrádban, ezért nem tudják mindegyiket a szárazföldön elhelyezni. Így jöttek létre az úszó klubok, melyek nyáron ellepik a Dunát és a Szávát.

Amikor a fák koronái közt ébredünk odafönt a Waldviertel hegyeiben, csipkés gránitsziklák és titokzatos erdőségek között – ott, ahol ősi vízfolyások törtek utat maguknak a tájban, és hosszú kőfalak kanyarognak –, ott rejtőznek a magas talpakon álló vendégházak (Baumhaus Lodges). Itt új erőre kaphatunk, miközben a tágas teraszon az erdei állatok hangjait figyeljük, és kettesben élvezzük a magányt a háborítatlan természet kellős közepén.

TIPP: A vendégházaktól nem messze található a UnterWasserReich Natúrpark Központja, amely a waldvierteli tavak és lápok lebilincselő világába kalauzolja el a látogatót.

Öko nyaralóhely a lombok között

“A Bledi-tó közvetlen közelében lévő Garden Village Bled egy öko nyaralóhely, ahol glamping sátrak mellett kiadó faházak vagy apartmanok közül is választhatnak a látogatók. A különböző erdei szállások fadeszkákból készült ösvényekkel hidakkal vannak összekötve. A glamping sátraik nyáron légkondícionáltak, télen pedig fűtve vannak, valamint egy külön kertben helyezkednek el, ahol a gyerkőcöknek is elég hely van a játékra. Hogy a reggelek jobban induljanak, az erkélyen hintaszékkel, kávéval a kezünkben élvezhetjük a kilátást. Ha pedig megéheznénk, az étteremben helyi és szezonális fogásokat kóstolhatunk meg, amikhez a hozzávalók a szálláshely kertjéből és a helyi farmokról érkezik.”

A koronában lévő luxus ház egyedi tervezése tökéletes lehetőséget kínál arra, hogy újra kapcsolatba lépjen a természettel és a gyönyörű környezettel, azáltal, hogy elegáns belső teret biztosít a kényelem és a pihenés számára. Ezek a bungalók magas fenyőfák között helyezkednek el, és ideálisak mindennapi élet nyüzsgésétől. A privát szférát a bokrok és a fák garantálják, amelyek meleg napokban is kellemes árnyékot kínálnak.

Eger 32 km / Kapacitás: 6 fő

Ár: 39 560 Ft / ház / éjtől

Utazol valahova?

[booking_product_helper shortname="hotel kereső"]

találd meg álmaid szállását!

Image by Free-Photos from Pixabay

Tudod már hova utazol?

Válaszd ki az úti célt és az utazás dátumát, majd hagyd, hogy a kereső csupán pillanatok alatt összehasonlítsa a különböző szállásfoglalási oldalak ajánlatait a számodra.

Hogyan foglaljak?

 Az oldalon feltüntetett árak különböző szállodák honlapjáról és online foglalási oldalakról származnak. A tényleges foglalás csak az adott szállásfoglalási oldalon (ami az oldalunkhoz van linkelve) történik meg.

Tapasztalja meg az általunk kínált előnyöket. Írja be az úticélt, válassza ki a dátumokat és a vendégek számát, majd nyomja meg a “Keresés” gombot!

[booking_product_helper shortname="hotel kereső"]

Image by Free-Photos from Pixabay

Scroll to Top