Vidék & Varázs

Elbűvölő vendégházak itthon !

Image by Free-Photos from Pixabay

„Elbűvölő házikó mező közepén, meghitt erdei búvóhely pasztellszín zsalugáterekkel, tornácos üdülő az öreg körtefa tövében... „

A luxusszállodák és wellness-hétvégék helyett sokan már sokkal szívesebben vonulnak el a világ szeme elől, valami olyan helyre, ahol a lélek is könnyen megpihen.

Menedékek, ahova a városi ember is szívesen bevackolja magát egy hosszú hétvégére, hogy befelé is figyeljen egy kicsit. A jó hír, hogy már itthon is találunk izgalmas helyeket, romantikus kis lakokat, luxusfaházakat, ahol még a legzsibongóbb elme is képes lecsillapodni.

 Csak még kevésbé ismerjük őket.

“Megélni a pillanatot. Elengedni a stresszt. Nézni a természetet. Elsétálni a csendbe. Dudolászni reggel. Élvezni az étel ízét. Kipihenni a fásultságot.”

Itt megtalálod a számításodat ha csendre, pihenésre vágysz, szereted a kirándulást, túrázást, de a környék azoknak is kedvez akik mozgalmasabb programokra vágynak. A környéken rengeteg a látnivaló, strand, gyógyvizes fürdő, tófürdő, történelmi építmények, a híres egri borvidék kiváló borászatokkal és a környék gazdag programkínálattal várja az ide utazókat.

Ennek a vadregényes tájnak csücskében bújik meg árnyas bükkösökkel szegélyezve a kristálytiszta vizű Vadása-tó. A csillogó víztükörtől 100 méterre mi magunk is megtaláljuk az elvonulás és kikapcsolódás tökéletes helyszínét! Aki pihent már tóparton, az pontosan tudja, hogy még a levegő és a habokon megtörő fény is más, az élet is valamilyen megnyugtató lassú mederben folyik, gondoljunk csak a tengerparti népek nyugodt életvitelére.

Hévíz 76 km / Kapacitás: 8 fő / Ár: 40 000 Ft/ház / éjtől

Sótony, a Vasi Hegyhát kapuja. A falut körülvevő erdőségek a Dunántúl ősi erdeinek emlékét őrzik, számos helyen még érintetlenül. Fél óra gyaloglás után csatlakozhatunk a Kék-túra útvonalához. A település észak-nyugati oldalán található hegylánc vonulatokról festői szépségű panoráma tárul a Rába-völgyére az idelátogatók elé.

A 100 éves felújított parasztház Sárvár mellett Sótonyban, a Vasi Hegyháton, vintage- farmház stílusban lett berendezve.

A balatongyöröki domboldalban, a szőlők közt megbúvó nádtetős présház ma már egy különleges vendégház szerepét tölti be.  A páratlan panorámás, elragadó nyaraló egy nyugodt, de mégis mozgalmas tóparti faluban, Balatongyörökön található. Az 1808-ban épített présház aprólékos felújítása során modernkori klasszikusokat ötvözve próbáltuk megőrizni a régmúlt stílusát, így teremtve egy praktikus, de mégis otthonos nyaralót.

A romantikus házikó tágas tereivel ideális választás pároknak, de akár családoknak is, ha egy kis vidéki elvonulásra vágytok. A terasz mindig tökéletes helyszín borozgatáshoz, a környékbeli dimbes-dombos táj és a tó pedig kiváló panorámát kínál.

Balaton körüli kerékpárút 850 méter, Imperial Balaton golfpálya 1,2 km, hévízi termálfürdő 16 km / Kapacitás: 4 fő /

Ár: 33 00 Ft/ ház / éjtől / 2 fő esetén

Ár: 38 00 Ft/ ház / éjtől / 4 fő esetén

Az apartmanok a Balatontól északra, Mindszentkálla és Káptalantóti között, a nagyvárosok zajától elszigetelten találhatóak. A teraszairól csodaszép látvány tárul a dimbes-dombos festői vidékre és a közeli erdőségekre, melyet szinte alig törnek meg épületek, az élmény valóban természetközeli! A környék híres bortermelő vidék, ezért nagyon gazdag a borkultúrája, a közeli falvak csárdái bőséges étellel és nagy szeretettel várják az arra járókat.

Balaton 5 km / Kapacitás: 2-4 fő

Foglalj szállást a Szent György-hegy tetején. Panorámával, terasszal és a Balatonra néző kilátással várja a vendégeket.

Tihany 47 km, Hévíz 29 km, Balatonfüred 47 km / Kapacitás: 6 fő

Fedezd fel a Balaton-felvidéket! A ház is itt bújik meg. A magyar tenger környékét idilli hangulat járja át, csodás tájak jellemzik, lenyűgöző tájak gazdagítják.

Látogass el a Pálkövei strandra! Mindössze 1000 méterre található a szálláshelytől, ahol nyugodt, kellemes környezetben lehet napfürdőzni és megmártózni a tóban.

Balatonfüred 32 km / Kapacitás: 5 fő

Ár: 22 000 Ft / apartman / éjtől

A Dióliget egy mesés 3 hektáros birtok, mely Lovasberényben a Szőlőhegyen található, csupán 55km-re Budapesttől. Az M7-es illetve az M1-es autópálya felől is könnyen megközelíthető. A Szőlőhegyet elérve az utolsó 1 km-en murvás út vezet fel a szálláshoz. A birtok 220 diófájával, gyönyörű panorámájával, 2 kis kőházikójával, a 4 stúdióapartmant magába foglaló vendégházával kedves állataival (köztük egy barátságos és játékos Border Collie kutyával), vidéki hangulatával minden látogatónk szívét rabul ejti. Közvetlen környezetükben található Velencei-tó, a Velencei-és a Vértes-hegység adta számtalan programlehetőséggel. Túraútvonalak, tanösvények, kerékpárutak, finom borok, diókülönlegességek biztosítják a kellemes kikapcsolódást.

Tata 44 km / Kapacitás: 2 fő

Ár: 25 800 Ft / fő / éjtől

E-MAGAZIN

Image by Free-Photos from Pixabay

Tudod már hova utazol?

Válaszd ki az úti célt és az utazás dátumát, majd hagyd, hogy a kereső csupán pillanatok alatt összehasonlítsa a különböző szállásfoglalási oldalak ajánlatait a számodra.

Hogyan foglaljak?

 Az oldalon feltüntetett árak különböző szállodák honlapjáról és online foglalási oldalakról származnak. A tényleges foglalás csak az adott szállásfoglalási oldalon (ami az oldalunkhoz van linkelve) történik meg.

Hotelt, kúriát, vinotelt keresel?

Tapasztald meg az általunk kínált előnyöket. Írd be az úticélt, válaszd ki a dátumokat és a vendégek számát, majd nyomd meg a “Keresés” gombot!

[booking_product_helper shortname="booking magyarország keresőmező"]

Image by Free-Photos from Pixabay

Scroll to Top