Erdeink Varázsa

Mesebeli erdei faházak erdeinkben

Image by Fekete rigó

„Lombos fák alatt, a csend és nyugalom lágy ölén könnyedén kipihenhetjük fáradalmainkat. „

Az utóbbi évek egyik legkiemelkedőbb építészeti és már- már életmóddal és életérzéssel is összefüggő trendje a kicsi erdei faházak, kabinok iránti rajongás.

Azok, akik nem kifejezetten strandolós típusok, inkább az erdők felé veszik az irányt. Erdei faházak, ahol nem kell lemondanunk a kényelemről, sőt egyenesen luxuskörülményekkel várnak ránk.

Most összeszedtük azokat, ahol a természet lágy ölén kapcsolódhatsz ki úgy, hogy mindvégig komfortosan érezed magad.

Casa Quint Vendégház / Csákberény

Mindössze 65 km-re Budapesttől, Csákberény tájvédelmi övezetében az Öreghegyen vár titeket a Casa Quint. Igazi elvonulós élmény gyönyörű környezetben, a Vértes lábánál, a Móri Borvidéken. Egy teljesen felújított és felszerelt présház a szőlőben, ahol csendben és nyugalomban tudtok pihenni, borozgatni, kirándulni. 

Csákberény, Vértesi Panoráma Tanösvény 3,5 km / Kapacitás: 4 fő

Fekete rigó / Noszvaj

Felnőttbarát szállás finn szaunával a nappaliban, télen-nyáron kellemesen meleg vizű kőriskáddal a teraszon és természetesen panorámával 🍂
A fekete ház lélegzetelállító látványt nyújt és így is tökéletesen simul bele környezetébe. Két fő elvonulásának ideális helyszíneként várja vendégeit. A ház egyik oldala egy óriási üvegfal, mely csodálatos panorámát tár elénk.

De La Motte Kastély 2.1 km / Kapacitás: 2 fő

A Ház Vendégház / Kismaros

A Ház egy sziklaorom tetején áll, ahova egy erdei lépcsősoron jutunk el a parkolótól. Nem hangzik rosszul, ugye? A vendégház Börzsönyligetben található a Dunakanyar egyik kis településén. Különleges adottsága, hogy az erdő közepén található, ahol a csend és nyugalom vesz bennünket körül. Tökéletes kiindulópont, mivel szó szerint a lábunk előtt megy el az összes túraútvonal, illetve az országos kéktúra is könnyedén elérhető.

Visegrád, Visegrádi Fellegvár 5,2 km / Kapacitás: 4 fő

Mitlaker Faház / Kismaros

Skandináv jellegű, kis erdei faház a Börzsöny kapujában. A Dunától 10 percre ez a kétszemélyes faház egész évben fogadja a természetbe vágyókat. A felhasznált építőanyagok és berendezések kiválasztásakor, törekedtek az újrahasznosításra és amennyire lehetett, kerülték a műanyagokat is.Wifit tudatosan nem szereltek fel, mert a Mitlaker faház egy menedék – magunknak, egymásnak.

Kismaros, Királyréti Erdei Vasút 2,4 km / Kapacitás: 2 fő

Woodparadise / Nagyrada

Álomszép skandináv kabinház épült egy balatoni szőlőhegyen, Nagyradán 🍇
Zala megye déli részén helyezkedik el Nagyarada. Dombjairól csodás kilátás nyílik a Kis-Balatonra. Ez a kabinház biztosan a nyugalom szigete: a szőlődűlők kellős közepére került, hajnalonta őzikék és nyuszik portyáznak itt, odabentről pedig csodás panoráma nyílik a Balaton felé. Az A-frame kabin híres Zalai dombságban található a szőlőhegyen, távol a lakóövezettől, ahol nincsenek szomszédok, nincsen kerítés… itt az ember igazán szabadnak érezheti magát úgy, hogy közben mégis minden elérhető távolságban van.

Kis-Balaton 1 km / Kapacitás: 4 fő

Dream Cottage / Fonyód

Megtapasztalhatjátok a faházban a megnyugvást és feltöltődést az akácerdő ölelésében. Fűtött pezsgőmedence, infraszauna és madárcsicsergés gondoskodik testi-lelki megújulásotokról. Az infraszauna mellet kültéri zuhany, illetve fedett kültéri medence található.

Fonyódi strand 1,5 km / Kapacitás: 2 fő

Eged Cottage / Eger

Természetközeli privát kabin, elsősorban két fő részére. Gyönyörű panorámával az Eged-hegyre, a szőlőültetvények között. A házhoz tartozik egy 1500 nm-es kert, melyben számtalan bio gyümölcsöt és termést találhattok minden évszakban. Noszvaj és Eger is 4 km-re található, túraútvonalak pár perc sétára elérhetőek, épp olyan könnyen, mint Magyarország legjobb pincészetei, vagy a híres termálfürdők.

Egri vár 5 km / Kapacitás: 2 fő

Kikapcsol-LAK / Bogács

A Kikapcsol-LAK valóban egy egyedülálló rejtekhely, ahová, ha megérkezel, teljes testtel-lélekkel át adhatod magadat a jól megérdemelt lazításnak. A ház kifejezetten családosok számára kialakított, a környezettudatosságot ♻️ előnyben részesítő, egyedi stílussal rendelkező magánszálláshely, ötvözete a természetes anyagoknak és a modern világ adta lehetőségeknek.

Eger 17 km / Kapacitás: 6 fő

Manka Kisrönkház / Ispánk

Mesebeli faházikó a természetben!
A ház gyönyörű helyen van egy rét szélén, erdő mellett a természetben, Ispánk helységtábla után rögtön jobbra. Nagyon csendes környék, a kandalló külön élmény a fázós hétvégékre. Egy kerékpározós hosszú hétvégére tökéletes választás. Minden nap végén szuper visszatérni a házba, leülni a teraszra, kinyújtóztatni a lábunkat és élvezni a tájat, valamint az Őrség fantasztikus nyugalmát!

Szalafő 7 km / Kapacitás: 4 fő

“Bohém Kabin & Wellness faháza saját wellnesszel ott ahol a regék szerint az Föld szíve dobog, a Dunakanyarban. Kismaros határában a Börzsöny-hegység lábánál lévő tölgy erdőben található. Célunk, hogy a hozzánk megtért vendég kiszakadva a rohanó napok forgatagából a test és lélek egyaránt megpihenjen és feltöltődjön. Ezt a célt szolgálja saját használatú infraszauna, sószoba, kültéri dézsafürdő a hangulatosan berendezett faház és a természet közelsége.”

Kismaros egy aprócska település a Duna bal partján, Nagymaros és Verőce között. A Dunakanyarban járva érdemes szétnézni itt, a kerékpárút is áthalad a településen. 
Ha betérünk Kismarosra, semmiképpen se hagyjuk ki a helyi falumúzeum gyűjteményét; a helytörténeti kiállításon a falu életére jellemző muzeális eszközöket, a falusi gazdálkodás régi szerszámait és a vallási élet relikviáit lehet megcsodálni.

Visegrád 10 km / Kapacitás: 6 fő

“Mesebeli házikó öt csillagos hangulattal.. ez volna a Zöld Kabin. Nem sokat hallatnak magukról, de mègis akik rátalálnak, nagyon megkedvelik ès követik a bohèm stílusù, èletèrzèsèben az egyszerűséget sugalló Zöld Kabint. Hosszas álmodozàst ès tervezgetèst követően, hamarosan 2 ève, hogy megnyílt a termèszetközeli kabin. Az ötletgazdàk nem titkolt cèlja az volt, hogy egy igazàn egyedi, megfizethető, baràtsàgos kutyabaràt szàllàst hozzanak lètre a termèszetkedvelő vendègek rèszère.”

Kismaros egy aprócska település a Duna bal partján, Nagymaros és Verőce között. A Dunakanyarban járva érdemes szétnézni itt, a kerékpárút is áthalad a településen. 
Ha betérünk Kismarosra, semmiképpen se hagyjuk ki a helyi falumúzeum gyűjteményét; a helytörténeti kiállításon a falu életére jellemző muzeális eszközöket, a falusi gazdálkodás régi szerszámait és a vallási élet relikviáit lehet megcsodálni.

 

Visegrád 10 km / Kapacitás: 2 fő

“A ház a Gál-hegy oldalában helyezkedik el, ahonnan kényelmes sétával indulhatunk el a zöld túraútvonalon, amely Törökmezőn keresztül Zebegénybe tart, útközben gyönyörű kilátás nyílik Nagymaros, Visegrád és Vác felé.  Közvetlen a háztól indulva térhetünk rá a sárga túraútvonalra, mely elhalad a Testvér-forrás mellett, majd az egykori patakmederben keringőzve jut el a Riesner-forráshoz, majd ismét leereszkedik a patak mellé és Kóspallagon keresztül Nagybörzsönybe tart.”

Kismaros egy aprócska település a Duna bal partján, Nagymaros és Verőce között. A Dunakanyarban járva érdemes szétnézni itt, a kerékpárút is áthalad a településen. 
Ha betérünk Kismarosra, semmiképpen se hagyjuk ki a helyi falumúzeum gyűjteményét; a helytörténeti kiállításon a falu életére jellemző muzeális eszközöket, a falusi gazdálkodás régi szerszámait és a vallási élet relikviáit lehet megcsodálni.

 

“Lassíts és élj jobban!
Noszvaj önmagában is gyönyörű, bármerre indulsz. Egy kedves kis falut képzelj el, ahol mindenki közvetlen, és minden utca összeér. Elég csak egy nagy kört tenned a reggeli kávé után, visz az út a “látnivalókhoz”. Itt mindenben lehet gyönyörködni. Egy szóval megunhatatlan. Ha az aktív pihenés híve vagy, és inkább a mozgás, mint a heverészés hoz lázba, akkor Noszvajon jó helyen jársz! Persze túrázás vagy sportolás után ne felejts el lazítani egy nagyot. Az Erdei Kisházban minden rólad szól, szauna és két dézsafürdő kényeztet, ha teljesítetted a kitűzött célt. “

De la Motte-kastély 2 km / Kapacitás: 6-10 fő /

Romantikus 3 hálószobás faház közvetlenül az erdő szélén, gyönyörű panorámával várja azokat a vendégeket, akik a természet közelségét az ablakból vagy a teraszról szeretnék élvezni.  Az erkélyről még a Kékestető is látható! A ház ideális a túra kedvelőknek és azoknak is, akik el szeretnének bújni pár napra a világ elől. Parajdi sóval dúsított fatüzelésű dézsafürdő és finn szauna biztosítja a további kikapcsolódást és a kényelmet.💦💦

Eger 32 km / Kapacitás: 6 fő

Bakancsos vendégház az erdő kapujában. Noszvaj Síkfőkút üdülőterületén, a Bükki Nemzeti Park déli határán gyönyörű hegyvidéki környezetben, Egerhez és Bogácshoz közel, 4-6 személyes, kétszintes, összkomfortos, téliesített faház várja a pihenni, túrázni vágyókat.

Eger 10 km / Kapacitás: 4-6 fő

“Ahogy a név is jelzi, a Vackorkert mesebeli hely. Nem csoda, hiszen a Mátra keleti lábánál fekvő szállás nem egy karnyújtásra van a természettől, hanem maga a természet. Az erdő szerelmesei itt vekker helyett madárdalra ébredhetnek, tévé helyett lélegzetelállító napnyugtát nézhetnek, zene helyett a tábortűznél sülő szalonna sercegését hallgathatják, a finom falatok mellett a tiszta levegőbe is beleharaphatnak, és reggeltől estig túrázhatnak a változatos növény- és állatvilágáról híres tájegységben. A környék emellett számtalan szabadidős programot kínál, amelyekbe, szolgáltatásainknak köszönhetően bárki belekóstolhat.”

Hajtsd álomra a fejed a fenyők árnyékában a Bükk hegység lábánál lévő rönk vendégházban!
Rönkházuk két szintes 75 m2-es házikó, összesen nyolc főt tud fogadni. Az alsó és felső részben is négyen-négyen pihenhetnek kényelmesen. A kényeztetésről az alsó teraszon elhelyezett 6 fős jakuzzi gondoskodik. Az aktív pihenést kedvelőknek kerékpárt biztosítanak a környék hegyeinek felfedezéséhez.

Lillafüred 28 km / Kapacitás: 8 fő

“A Bükk déli oldalán Eger közelében található Noszvaj-Síkfőkút. A bogácsi fürdő közelében, a hegy naposabb oldalán helyezkedik el az üdülő falu. Fedezd fel magadnak! A község a Bükki Nemzeti Park területén található, így jócskán akad a településen és közelében természeti látni való, de Noszvajon nem csak a természetben gyönyörködhetünk. Noszvaj egy igazi kis „mesebeli falu”. Hangulatos utcái mellett rengeteg olyan látnivalót talál itt az ember, mely olyan érzetet kelt, mintha egy valódi mesébe csöppentünk volna. A táj szépsége és egyedi hangulata – hiszen Észak-Magyarország egyik legjelentősebb borvidékén járunk – megalapozza hozzá azt a „díszletet”, melytől igazán varázslatossá és különlegessé válhatott ez a település.”

Eger 10 km / Kapacitás: 6 fő

“Vas megye és Zala megye találkozásánál, erdők által közrefogott, kis lélekszámú mesebeli faluban várja vendégeit egy gerendákból épített, a környezetbe illő és annak lehetőségei szerint minden igényt kielégítő házikó. Minden évszakban, minden korosztálynak, pároknak, családoknak és baráti társaságoknak is felejthetetlen élményben lesz részük, akik, ha csak pár nap erejéig, de el akarnak bújni a “világ” zajai, szagai és nyüzsgése elől, és még a technika kényelmes, szórakoztató, “nélkülözhetetlen” eszközeit is képesek a hátuk mögött hagyni.
A falu valóban a nyugalom szigete. Az autó forgalom és a térerő gyenge, de az internet biztonságot adhat azoknak, akik nem tudnak, vagy nem akarnak teljesen elszigetelődni. “

Zalaegerszeg 38 km / Kapacitás: 5 fő

Noszvaj Mini, az erdei kuckó Az első két fős tinyhouse Magyarországon. Noszvajon folyton készül valami.

Eger 10 km / Kapacitás: 2 fő

A hely, gyönyörű és kutya baràt. Igazàn különleges egy kis csodasziget. Pihenésre és túràzàsra egyarànt alkalmas, festői helyen a csodálatos Dunakanyar kicsit csendesebb részén helyezkedik el, így adott a Duna közelsége és a kellemes pihenés a Börzsöny ölelésében. A túraútvonalak karnyújtásnyira vannak. A Duna kicsit messzebb található, de remek strandok vannak a közelben, mint például a nagymarosi vagy verőcei strand. Szinte bárhol lehet kajakot, kenut bérelni. A visegrádi vár, vagy a zebegényi Sárkánydomb szintén remek program, remek kilátással. Gyerekek számára a kisvasút is nagy élmény lehet. 

Esztergom 46 km / Kapacitás: 6 fő

Nincs is jobb, mint az őszi falevél 🍂 hullását egy fűtött dézsából nézni a Dunakanyarban! Csend és nyugalom honol mindenhol!🐿️ Nézzétek meg! Ugye milyen csodás panoráma?

A Dunakanyar egyik legszebb településén található az erdő szélén, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Dunakanyarra. Az udvaron lehetőség van bográcsozásra, sütögetésre. A vendégház rendelkezik egy nagy terasszal, ahonnan gyönyörű a kilátás. Egész évben várja az ideérkezőket, a település és a környezet minden évszakban különleges élményt nyújt a vendégek számára. A téli időszakban fűthető szabadtéri medencével várják a kedves vendégeket, ahonnan csodás panoráma nyílik a Dunakanyarra.

Visegrád 49 km / Kapacitás: 4 fő

🍂 🐿️ Erdei házikó kutyabarát vendégház Kismaros Börzsönyliget részén. Nevét a körülötte élő sokszínű állatvilág ihlette, melynek tagjai a buja kertben is gyakori vendégek. A kertben egy kis patakon átívelő híd vezet be, ahol egy télen meleg, nyáron hűs kisház áll. Itt minden adott a pihenéshez. Nagy terasz, grillezési és tűzrakási lehetőség, jól felszerelt konyha, szoba kandallóval. A kisház kiválóan alkalmas elmélyülésre, de a közelben rengeteg a túraútvonal és kirándulóhely is!

Visegrád 49 km / Kapacitás: 2 fő

Ez a romantikus erdei faház remek kiindulópontja lehet nyáron túrázásnak, télen síelésnek. A saját privát kertben tűzrakóhely, tüzifa és nyárs biztosított. A környezet gyönyörű, szép, ápolt kert veszi körül a házat, ahol szalonnasütésre és bográcsozásra is adódik lehetőség. A kisebb gyerekeknek bizonyára nagyon tetszene a kertben lévő kis faház is. Nagyon hangulatos családi fészekre lel, aki ellátogat a szívnek oly kedves Mátra legmagasabban lévő településére.

Parádsasvár 9 km / Kapacitás: 4 - 6 fő

Gesztenye vendégház / Nagymaros

A Gesztenye vendégház Nagymaroson, a Börzsönyben található, nevét a helyi szelíd gesztenyésekről kapta. A ház örök panorámás a hegyekre, élvezhetitek egy reggeli kávéval a gyönyörű kilátást, ősszel még a szarvasbőgést is hallgathatjátok a mellé.
A szállástól 10 perc séta távolságra van a Gesztenyés tanösvény, illetve egy kilátópont, ahonnan belátható szinte az egész Dunakanyar.

Visegrád 49 km / Kapacitás: 4 fő

Ez is érdekelhet

Scroll to Top