Glamour & Camping

ez ám glamping a javából!

Lombház, buborék sátor, magtár, luxus jurta, barlanglakás, régi Csepel teherautó, cigánykaraván? - Igen! És az mind Itthon!

A modern kényelem és nomád, természetközeli életérzés ötvözéséből alakult ki a mára már új trendként hazánkba is bevonult glamping mozgalom.

Igazi kaland, és izgalom, mi vár majd az adott helyen, hiszen nem találsz két ugyanolyan glamping helyszínt, megjelenésében, tipusában is rendkívül kreatív.

A modern kényelem és nomád, természetközeli életérzés ötvözéséből alakult ki a mára már új trendként hazánkba is bevonult glamping mozgalom. Igazi kaland, és izgalom, mi vár majd az adott helyen, hiszen nem találsz két ugyanolyan glamping helyszínt, megjelenésében, tipusában is rendkívül kreatív.

A Dióliget legújabb kis csodája, amely valóban egy szerelmi fészek egy óriási tölgyfa lombja alatt. A tölgyfa elágazó törzse közötti kis zöld ajtó egy minden komforttal ellátott házikót rejt. A fenti teraszról akár a hintaszékben pihenve csodálhatjuk a Vértes-hegységre nyíló panorámát vagy a csodálatos csillagos égboltot, a házikó alatti teraszon pedig egy két személyes függőágy csalogat egy kis romantikus összebújásra

Székesfehérvár 20 km / Kapacitás: 2 fő

Ahogy a név is jelzi, a Vackorkert mesebeli hely.

Nem csoda, hiszen a Mátra keleti lábánál fekvő szállás nem egy karnyújtásra van a természettől, hanem maga a természet. Az erdő szerelmesei itt vekker helyett madárdalra ébredhetnek, tévé helyett lélegzetelállító napnyugtát nézhetnek, zene helyett a tábortűznél sülő szalonna sercegését hallgathatják, a finom falatok mellett a tiszta levegőbe is beleharaphatnak, és reggeltől estig túrázhatnak a változatos növény- és állatvilágáról híres tájegységben. A környék emellett számtalan szabadidős programot kínál, amelyekbe, szolgáltatásainknak köszönhetően bárki belekóstolhat.

Eger 21 km / Kapacitás: 2-4 fő

Barlangszállások riolit tufa kőzetbe vájt üregek, egyszerű, komfortos berendezéssel, teraszokkal, melyekről kilátni a falura és a Mátrára. A 300 éves barlangokból kialakított apartmanok kétágyas szobával, felszerelt konyhával és zuhanyzós fürdőszobával várják a látogatókat. Minden luxust kielégítenek a Sirokon található apartmanok. Itt egy kis időre picit úgy érezhetjük magunkat, mintha kőkorszaki szakik lennénk mi is, akár Frédi és Béni, vagy épp Irma és Vilma.

Eger 21 km / Kapacitás: 2 fő

Ki nem álmodozik néha arról, hogy egyszer kipróbálja, milyen érzés a fák lombjai között aludni? Főként a nagyvárosokban élők vágyhatnak a természet közelségére, de az erdei házak természetesen mindenki más számára is nyitva állnak. Szerencsére már Magyarországon is kedvünkre válogathatunk olyan lombházak kínálatában, ahol néhány éjszakára mi is részesei lehetünk az erdei szabadságnak. Ráadásul a faházak hallatán nem is kell mindig nomád körülményekre gondolni, hiszen például a noszvaji lombházakban akár a szaunából vagy a jacuzziból is élvezhetjük a festői kilátást. Jól hangzik, ugye?

Eger 21 km / Kapacitás: 2 fő

Magtárból vendégcsalogató!
Lehnerpuszta három emeletes magtára a 1900-as évek elején épült. Felújítása nemrég ért véget. A ma már vendégházként működő épület és külön is kibérelhetők, de együttesen 10 fő befogadására képes. A renoválás során nagy figyelmet fordítottak az egyedülálló hagyományos karakter megőrzésére. A letisztult, elegáns enteriőr és a falusi környezettel összhangban vannak egymással. A vendégházat, a kúriát és a major más épületeit egy tíz hektáros kert veszi körül, több száz éves fákkal, különféle madárcsalogató bokrokkal, őshonos virágokkal.

Ha valaki úgy gondolja, hogy a boldog élethez nagy ház szükséges, az lépjen be ebbe a hobbit lakba, ami Magyarországon található. A hatalmas sikert arató Gyűrűk Ura trilógia egyik érdekes hozadéka, hogy azóta rengetegen rajonganak a kis félszerzetek, a hobbitok építkezési stílusáért. Ha jobban belegondolunk, ezen nincs is igazán mit csodálkozni, hiszen a hobbit házak nagyon is megfelelnek a mai kor elképzeléseinek. Az épületek egyediek, a kellemes, íves falak és ajtók olyan belső tereket eredményeznek, amik sokkal természetközelibbek, mint a derékszögek és az egyenes falak.

Budapest 14 km, Dobogókő 27 km / Kapacitás: 4 fő

Kővágóörsön található Káli Home Boutique Villa közös társalgóval, kerttel és grillezési lehetőséggel várja vendégeit. A luxus adott!

Hévíz 41 km, Siófok 46 km / Kapacitás: 4 fő

Ökológiai szemléletű birtok a Dunakanyar talán legszebb részén, a festői szépségű Zebegény volt szőlőhegyén helyezkedik el a Duna fölött, a Börzsöny kapujában.

Dunakanyar 2 km / Kapacitás: 2 fő

Felejtsd el a munkádat és a városi forgatagot, nálunk kikapcsolódhatsz a mindennapokból, az önálló vidéki házadban, amely teljes kényelmet biztosít a pihenéshez.

Siófok 35 km, Balatonfüred 17 km / Kapacitás: 4 fő

Elvonulni a világ elől, kicsit elmerülni a nyugalomban, a nagy csöndben, a természetben, a nomád, vidéki romantikában – sokszor vágyunk erre a fajta feltöltődésre. A Mecsek fái közt megbúvó Mókus-völgyben bárki kipróbálhatja, milyen lehet a teherautóból lett menő lakóautóban aludni, a nagyváros mókuskerekét a hátunk mögött hagyni. A hajdani Csepel Autógyár csodáját, egy Csepel teherautót alakított át ugyanis egy pár. A végeredmény egy csodálatos „lakóteherautó” lett, akit Csepellinának neveztek el.

Bükkösd 5 km, Pécs 32 km / Kapacitás: 2 fő

Valószínűleg sokan álmodoztunk már arról, milyen lehet a fák lombjai között éjszakázni, nyugodtan aludni, reggel madárcsicsergésre, hűs szellőre ébredni. Az álom valósággá válhat, akár Magyarországon is. A lombház csodálatos, izgalmas, és nagyon stílusosan van berendezve. Igazi kuckó. A szállás mesés környezetben található, közel az erdőhöz, a természet lágy ölén. A lombház és környezete, olyan mint egy kis tündérmese, minden szegletében valami kis lenyűgöző részletre lehet bukkanni. Az egész terület nagyon autentikus.

 

Bükkösd 5 km, Pécs 32 km / Kapacitás: 2-5 fő

A Pécs közeli ökokemping valódi zöld gyöngyszem Baranyában. Az ötszemélyes lombház mellett átélhetjük a valódi sátrazós élményt is. A sátrak mindegyikéhez saját terasz is tartozik. Az ökokemping saját kertjében igazi biozöldségek teremnek, ebből áll össze a ház által ajánlott saját készítésű organikus reggeli.

Bükkösd 5 km, Pécs 32 km / Kapacitás: 2-5 fő

A rég nyugdíjba vonult Green Gypsy, azaz a cigánykaravánból átalakított kis romantikus házikón van most a reflektorfény. Minden szeglete olyan részletes, átgondolt és egyedi. A karaván drasztikus átalakuláson vett részt. Minden megtalálható benne, amire egy elbújni vágyó párnak szüksége van: konyha a közös sütögetésekhez, kényelmes pihe-puha ágy a feltöltődésekhez és egy hangulatos fatüzelésű kályha az őszi estékhez. Olvashatunk egy jó regényt a függőágyban, sétálhatunk órákat a természetben, figyelhetjük a betévedő erdei állatokat, este pedig egy jó bor kíséretében hallgathatjuk a ropogó tüzet a tábortüzünk mellett ücsörögve.

Bükkösd 5 km, Pécs 32 km / Kapacitás: 2-5 fő

Erdő szélén, mesebeli házikó vár. Figyeld meg az erdei életet, hallgasd a madarak énekét!

Bükkösd 5 km, Pécs 32 km / Kapacitás: 2-5 fő

Elképesztően menő & különleges szálláshelyek egy faluban. A Kánya-patak völgyében elterülő Noszvaj az egyik kedvenc kirándulóhelyünk. Utazzunk most el az ország legtisztább levegőjű településére, és számtalan különleges helyen hajthatod álomra a fejed. A hazai glamping úttörői a noszvaji hotel alapítói. Jurtáikba kettesben, de akár családostul is elvonulhatunk. Nemcsak a természetimádóknak, kezdő glamping-eseknek lesz szuper kiruccanós úticél, hanem gourmet-éknak is igazi gasztronómiai élménytúrában lesz részünk, ha Noszvajt választják! Aki pedig igazán extrém feeling-re vágyik, kipróbálhatja a luxusbuborékok valamelyikét: ezekben tényleg a csillagos ég lesz a plafonunk.  A Nomad Hotel & Glamping alapítója csúcs glamping szállásokkal bővíti a palettát, melyekben egyre inkább a természet közvetlen közelségében érezhetjük magunkat. Van itt minden: buborék sátor, parancsnoki sátor, jurta, fa bungalow és konténerház.

Eger 10 km / Kapacitás: 2-5 fő

E-MAGAZIN

Scroll to Top