Csak Te & Ő

Romantika a köbön kuckók pároknak

Jonathan Borba fotója a Pexels oldaláról

Magyarország tele van bájos, romantikus szálláshelyekkel, ahol elbújhatunk a világ elől.

Saját házikó egy virágoskert közepén egy apró faluban, provence-i stílusú intim lak a szőlő tövében, erdőszéli vityilló a brit vidék hangulatában vagy akár egy modern dizájner ház nagy ablakokkal a szőlőhegy tetején. Erdőben megbújt faház, tóparti lombház, folyóparti bungalók… És még sorolhatnám.

Olyan kevésbé ismert, itthoni romantikus ékszerdobozokat kerestem, ahova ha ellátogatsz, biztosan felejthetetlen élményben lesz részed. Olyan mesebeli szállásokat, ahova nem elég egyszer elmenni. Wellness komplexumok helyett érkezzetek az erdő közepén álló magányos vendégházhoz, a Káli-medence vagy a Mátra eldugott úti céljaihoz – egy ilyen élménnyel biztosan elkápráztathatod szerelmedet!

Ezek mind Rátok várnak. Csak TE + Ő

Vadregényes varázslat a Balaton parti szőlő hegyen. Szőlőhegyek, szurdokvölgyek, kilátópontok várják ősszel is. Erdő szélén álló frissen felépült 2-4 fős présház várja Vendégeit, Balatonfüred felett a Száka – hegyen. A szőlőbe futó terasz tökéletes helyszíne az elmélyült pihenésnek. Az előttünk elterülő eleven festményen a Tihanyi-félsziget erdőségeit a Balaton ezer színű vize öleli körbe.

Mesebeli faházikó a természetben! A ház gyönyörű helyen van egy rét szélén, erdő mellett a természetben, Ispánk helységtábla után rögtön jobbra. Nagyon csendes környék, a kandalló külön élmény a fázós hétvégékre. Egy kerékpározós hosszú hétvégére tökéletes választás. Minden nap végén szuper visszatérni a házba, leülni a teraszra, kinyújtóztatni a lábunkat és élvezni a tájat, valamint az Őrség fantasztikus nyugalmát!

Dunakanyar. Szuper hangulatos és vadregényes 2 fős házikó közel a Dunához. Ez a kedves kis faház a nagymarosi Rigó-hegy oldalában van, ahonnan lélegzetellátó a Duna és Pilis is. A Nap- és a Holdkelte egyenesen a verandáról és a házból látható. A kandalló melegét élvezhetitek egy kiadós túrázás után, de főzhettek a konyhában, vagy grillezhettek is a tűzrakó helyen. Varázslatos kis ékszerdoboz a hegyek közt, remek kilátással, végtelen sok részlettel.

Egy igazi skandináv stílusú 2 fős faház nemcsak nyáron nyújt menedéket, ősszel is várja a bekuckózós, kandalló előtt ücsörgő vendégeit.

A Gesztenye vendégház Nagymaroson, a Börzsönyben található, nevét a helyi szelíd gesztenyésekről kapta. A ház örök panorámás a hegyekre, élvezhetitek egy reggeli kávéval a gyönyörű kilátást, ősszel még a szarvasbőgést is hallgathatjátok a mellé. A szállástól 10 perc séta távolságra van a Gesztenyés tanösvény, illetve egy kilátópont, ahonnan belátható szinte az egész Dunakanyar.

Erdei házikó kutyabarát vendégház Kismaros Börzsönyliget részén. Nevét a körülötte élő sokszínű állatvilág ihlette, melynek tagjai buja kertecskében is gyakori vendégek. A kertbe egy kis patakon átívelő híd vezet be, ahol egy télen meleg, nyáron hűs kisház áll. Itt minden adott a pihenéshez. Nagy terasz, grillezési és tűzrakási lehetőség, jól felszerelt konyha, szoba kályhával és fürdőszoba. A kisház kiválóan alkalmas elmélyülésre, de a közelben rengeteg a túraútvonal és kirándulóhely is!

Egy csipet luxus és romantika az otthon fesztelenségével és kényelmével ötvözve egy nyugodt, harmonikus környezetben. A vendégház otthonos, rusztikus-vidékies stílusa a névadó rózsa romantikus báját tükrözi. A tornácról gyönyörű kilátás nyílik a falura, a hegyekre. A szépen kialakított kertben a vendégek nyáron használhatják a kerti zuhanyt, szabadtéren grillezhetnek, borozhatnak a hangulatos borozópincében, pihenhetnek a kényelmes kerti pihenőhelyeken. A szálláshely remek kiindulópontja az őszi kirándulásoknak vagy a téli szánkózásnak, síelésnek.

 

Romantikázás a szőlőhegy tetején. Két személy számára ideális búvóhely a szőlőhegy tetején. A házat szőlészetek veszik körül, az ablakból egész Szekszárd látszik. A szálláshoz borospince és egy külön borozó is tartozik. Klassz környezet, nagyszerű kilátás. A ház maga a csoda, Szekszárd pedig egy mámoros kisváros, sok kiemelkedően jó pincészet van 10-15 perces gyalogtúrára! Ajánlom azoknak, akik pihenni szeretnének és a társukkal olyan kommunikációt folytatni, ami a nagy rohanásban el szokott maradni.

Ha szereted a természetet, nem bánod, ha a reggeli kávéd mellé madárcsicsergés társul és éjszaka a tücskök ringatnak álomba, akkor nagyon fogod élvezni az itt töltött időt. Ejtőzhetsz a hatalmas teraszokon, olvashatsz, főzhettek együtt. A fürdőszoba igazi meglepetés a dézsával, ahol meghitt perceket tölthettek együtt.
Ideális elvonulós hely romantikus napokra a pároddal, barátoddal, kerékpáros vagy kenus kirándulások, vagy a Dunakanyar legszebb pontjaira tervezett túrák kiindulópontjaként. Kerékpárt és kenut a faluban, 7 perc sétára a háztól, a Rácz Kertben tudtok bérelni.

Zebegény, mint ahogy a Dunakanyar többi városkája, az elmúlt években újra divatba jött. Maga a ház présháznak épült több mint 150 éve, akkor a környéken még élénk szőlőtermelés folyt. Akár csak egy rövid hétvégére látogatunk el, akár hosszabb időre tervezünk, semmiképpen nem fogunk csalódni.

A Zebegény -Újvölgyben található kisház, korábban egy kortárs író, alkotó és pihenőhelyeként funkcionált helye volt. A ház tökéletesen alkalmas azok számára, akik szeretnének kicsit elbújni a világtól, ugyanakkor fontos számukra az is, hogy a térképen maradjanak. A kertben óriás fenyőfákkal és rengeteg olvasnivalóval várnak benneteket.

E-MAGAZIN

Lombház, Csepel teherautóból átalakított szerelmi fészek, cirkuszi vándorkocsi, úszóház… és még sorolhatnám. – Menő helyek Magyarországon blogunkban olvashatsz róla!

Jó néha magunk mögött hagyni a nagyvárost és vidékre utazni. Átadni magunkat a vidéki sikkes romantikának és megszállni egy vidékies vendégházban.  – Itt olvashatsz a vidéki varázsról.

Utazol valahova?

[booking_product_helper shortname="booking magyarország keresőmező"]

Image by Free-Photos from Pixabay

Tudod már hova utazol?

Válaszd ki az úti célt és az utazás dátumát, majd hagyd, hogy a kereső csupán pillanatok alatt összehasonlítsa a különböző szállásfoglalási oldalak ajánlatait a számodra.

Hogyan foglaljak?

 Az oldalon feltüntetett árak különböző szállodák honlapjáról és online foglalási oldalakról származnak. A tényleges foglalás csak az adott szállásfoglalási oldalon (ami az oldalunkhoz van linkelve) történik meg.

Scroll to Top