Gourmet

Vinotelek itthon

Kreinbacher Birtok fotója

Dimbes-dombos úton autózunk az őszi napsugárban, szőlőtőkék hullámzása egészen addig, míg a szem ellát.

Közeledik az ősz és velük együtt Magyarország különböző tájain a szüret és az újbor készítése. Magyarország 22 borvidékén minden borkedvelő megtalálhatja az ízlésének és persze az elvárásainak megfelelő nedűket, miközben igazi ínyenc élményekkel gazdagodhat, és csodálatos tájakat, járhat be. Az országban jó borból szerencsére nincs hiány, de nem baj, ha a nedű mellett a kulináris élvezetekről is lehet gondoskodni.

A minőségi gasztro- és borturizmus egyre nagyobb népszerűségnek örvend, ezt a trendet pedig a  borászatok ki is használták.

Magyarország 8 különleges vinotele, avagy mi rejtőzik a szőlőültetvények mögött?

A gyönyörű tanúhegy, Somló lábánál fekszik a Kreinbacher Birtok, ami kiválóan alkalmas  arra, hogy megismerjük a környék szépségeit és borait. Megtekinthetjük az Ekler Dezső által tervezett épületegyüttest, ami feldolgozó helyiségeket foglal magában, ami felér egy  pezsgőszakértői tanfolyammal. Az étterem a remek konyhával és kedves kiszolgálással vesz le a lábunkról, míg a szálláshely 16 szobája pedig arra csábít minket, hogy több napot töltsünk ezen a csodálatos helyen.  A bár kiváló borokkal és tradicionális eljárással készülő pezsgőkkel kényeztet minket.  Kóstoló után pedig irány a szőlő, ahol idilli présházak és drámai bazaltorgonák mellett visz az út. Megismerve a vulkanikus Somló hegyet és a környék szépségeit nem is szeretnénk hazamenni.

A Takler Kúriában a klasszikus, nemesi vonalak csodálatos összhangot teremtenek a tekintélyt és büszkeséget mutató rusztikus jegyekkel, beleértve a gótikát is, amely éttermük fő stílusjegye. Tágas terek, egyedi gyártású burkolatok ész az igényes berendezés teszik igazán meghitté e kúriát, amely javarészt Hoffer Ottó igényességét dicsérik. A szekszárdi Takler család kapcsolata a szőlővel és a borral hosszú időre nyúlik vissza. A Takler Borbirtok szállodája, a Takler Kúria festői környezetben, kitűnő kínálattal, wellnessel és gasztronómiai élvezettel várja az érkező vendégeket.

Biztosan jól indul majd napja, ha pezsgős büféreggelivel kezdi! Tarcalon mindez lehetséges, mivel itt található, az UNESCO Világörökség részét képező Tokaj-Hegyalján az Andrássy Rezidencia Wine & Spa***** . Gyönyörű, rusztikus környezetben az Andrássy család patinás egykori rezidenciájában várja Önt a kifinomult ízléssel megálmodott, stílusosan kialakított ötcsillagos wellness szálloda. Az Andrássy Rezidencia  étterme, az Eszencia Étterem egyedülálló miliővel, gourmet fogásokkal és a tokaji borrégió legkiválóbb nedűivel várja vendégeit. Az étterem kínálata a Tokaj-hegyaljai magas minőségű borok és a nemzetközi konyha tudatos ötvözete, a hagyományos értékek megőrzésével. Több mint 25 borász 80 féle bora közül válogathatnak.  Az Átrium Bár, mely a szálloda egyedülálló télikertje nemzetközi ital és koktél kínálattal kedveskedik a megpihenni vágyóknak.

A Tokaji Borvidék híres történelmi dűlője. A dombtetőn áll a Kincsem Kastélyként ismert bájos régi épület. Anno borháznak építette báró Waldbott Frigyes és családja.  Az újjászületett kastély egyedülálló lehetőséget nyújt, hogy a város zajától távol, a Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék szívében legyen együtt barátaival, szeretteivel. Hozzáértő szakértelemmel mutatják be a kezük alatt született boraikat és a fejedelmi borokhoz illő fogásokról is készséggel gondoskodnak. A XIX. század végén Báró Waldbott Frigyes által – a tolcsvai Kincsem – szőlőhegy tetején – épített bortörténeti jelentőségű Kincsem Kastély az áldozatos munkának köszönhetően szebb mint valaha, tündököl és várja vendégeit. Egyedülálló panoráma a Kincsem teraszról, festői naplemente, hazai és nemzetközi porondon díjnyertes borok és lelkes szakértő csapat garantálja az életre szóló élményt!

El se hinné mi mindent kínál Badacsony.

Badacsony szívében, csodálatos balatoni környezetben, a nagyvárosi zajtól távol zavartalanul pihenheti ki fáradalmait. 2011 júniusában megnyílt Bonvino Badacsony Hotel Magyarország első bor- és wellness-szállodája, amely luxus relaxációs szolgáltatásokkal, valamint ízletes ételekkel és minőségi borok széles választékával várja a vendégeket. Élvezze a helyi gasztronómia, bor és wellness nyújtotta kényeztetést! Megmutatjuk Badacsony, a Vulkánok völgye és a Balaton romantikus, sokaknak ismeretlen arcát, szépségét: különleges kirándulásokra, nordic walking túrákra, pincelátogatásokra, borvacsorákra, lovaglásra, vártúrára és még számtalan különleges programra csábítjuk a bor és az aktivitás jegyében.

Az Oroszlános egy hangulatos borvidéki kúria a legszebb tállyai szőlőskertek ölelésében, ahol minden az élet szeretetéről szól: a szőlő, a bor, a finom ételek, a feszengéstől mentes pihenés és a közös élmények jelentik a szálláshely, étterem és közösségi tér alapértékeit.

A borvidék szívében, Tállyán – mely egyesek szerint Európa mértani közepe – néhány éve kibővített Szirmay Kúriában kapott otthont az Oroszlános Fogadó. Az épület mai arculatával is minden részletében megidézi Hegyalja jellegzetességeit, a beépített művészeti alkotások a tokaji bor történelméből merítettek ihletet. Az épületet az 1600-as években emeltette a zempléni Szirmay-család, s a nemesi birtokközpontként gazdasági szerepet is betöltő épület robusztussága, fekvése azt mutatja, hogy tulajdonosa jómódú, gazdag tapasztalatokkal rendelkező ember volt. A 400 éves épület szárnyas tölgyfa kapuját két oroszlán őrzi. Úgy tartják, az arra járó jobb kedvre derül, és hamarosan visszatér, ha megsimogatja az oroszlános fejét.

Egy hely, az ezer arcú Káli-medence szívében,Köveskált elhagyva a Szőlőhegy oldalában. Igényesen és stílusosan berendezett vendégház, minden szükséges eszközzel felszerelve. Hatalmas kert, gyönyörű kilátással a szőlőhegyről. Fedett részen lehet reggelizni, vacsorázni a kertben, feltöltődni a természettel.” 

A Duna és a Gerecse lankáival körül ölelt Hilltop Borhotel és Étterem két helyszínen is lehetőséget kínál a pihenni vágyóknak egy kis feltöltődésre.  Méltán büszkélkedhetünk a „magyar Toscana” elnevezéssel, hiszen a Melegeshegy tetején, gondozott szőlőültetvények között, gyönyörű környezetben található. Páratlan esszenciája, hogy csak pár lépésre fekszik az ország egyik legnagyobb és egyben legbarátságosabb, nagyszerű pincészete, a HILLTOP. A konyhaművészet és a nemes borok egymásnak hű társai. A megújult étlapon az ételek varázslói személyesen ügyelnek arra, hogy a zamatos borokhoz illő étkek kerüljenek a vendégek elé. Az étterem a magyar konyha legjobb hagyományait követi, helyi specialitásokkal kiegészítve.

E-MAGAZIN

Utazol valahova?

[booking_product_helper shortname="booking magyarország keresőmező"]

Szűkítsd a találatokat szűréssel

Szabd személyre a keresésedet a szűrők segítségével – például az árkategóriára vagy a medencére vonatkozóan –, így pontosan az jelenik meg, amit keresel.

Szűkítsd a találatokat szűréssel

Szabd személyre a keresésedet a szűrők segítségével – például az árkategóriára vagy a medencére vonatkozóan –, így pontosan az jelenik meg, amit keresel.

Foglalj stresszmentesen

Az adataidat biztonságosan tárolják a globális biztonsági alapelveket követve.

Érkezz meg, és érezd jól magad!

A szállás tulajdonosa csak egy üzenetnyire van, ha bármilyen kérdésed van. Helyi tippeket és tanácsokat is tud majd adni.
Scroll to Top