Autentikus

Káli-medence autentikus szállásai

Daria Shevtsova fotója a Pexels oldaláról

„magyar Provencenak” is nevezett bukolikus táj a valóságban a csend és a nyugalom szigete.

Fedezzük fel a jellegzetes, bájos falvakkal körülvett, festői fekvésű Káli-medencét, megannyi természeti csodájával, a meghökkentően különleges Hegyestű félbevágott egykori tűzhányójával, különös kőtengerek pettyezte rétjeivel és a közepén elnyúló Kornyi-tó élettel teli vízi világával.

Szemet gyönyörködtető, lelket frissítő vidék szelíd dombjaival, igazi pannon hangulatával, ősi falvaival, egyedi természeti látnivalóival, jó irányba fejlődő gasztronómiájával

„A Szent György-hegy a Balaton-felvidék egyik jellegzetes tanúhegye, oldalán hatalmas bazaltoszlopok találhatók. Nevét az egykoron a lábánál állt Szent György-kápolnáról kapta, a heggyel kapcsolatos mondák egy része is összefonódik Szent György és a sárkány legendájával. A hegy lábánál fekvő, újonnan épült vendégház elhelyezkedése egy félhektáros területen, parkosított környezetben, modern kialakítással és gépjármű parkolókkal valósult meg.”

Kapacitás: 20 fő / Ár: 12.000 Ft / fő / éjtől

“A 120 éves kúriából kialakított vendégházban 6 egyedi stílusú szobából választhatsz. A vadregényes kertben az öreg gesztenyefa alatt saját termesztésű boraikat is megkóstolhatod vagy grillezhetsz, bográcsozhatsz kedvedre.  Amíg a gyerekek a kertben játszanak igény esetén fedett teraszon vagy a hűvös pincében a ház borászának vezetésével borkóstolásra is van lehetőséged. Ha vendégük leszel a kőház adta klíma, a szíves vendéglátás és a jó tájborok biztos marasztalni fognak. A Káli-medence és a Balaton is számtalan programmal vár, nagy kedvenc, a Fülöp-hegyi kilátó. Remek napfelkelte-néző hely.

Kapacitás: 12 fő / Ár: 7. 500 Ft/ fő / éjtől

“Révfülöp központjában vagyunk, a 71-es út mentén, mégis csendes félreeső közben, öt percre a vasútállomástól és a strandtól. Két saját, és két közös fürdőszobás szoba, illetve egy 2 hálóteres, külön bejáratú apartman van. A szobákhoz egy modern, felszerelt konyha és egy tágas, napos társalgó is tartozik.
A hatalmas kertben grillezni, bográcsozni lehet, a nagy fedett teraszon pedig esténként borozgatni a fenyőfák alatt. A házban ingyenes a wifi és díjmentes a parkolás. Itt van a Fülöp hegyi kilátó, és körbevesz minket a mesés Káli medence.”

Látogass el Te is a Balaton-felvidék különleges falucskájába, Dörgicsére. A faluban található borászat, levendula feldolgozó üzem, házias étterem, és középkori templomromok. Új építésű önálló ház a falucska szélén, nagy kerttel és kilátással a Balaton-felvidékre. Hatalmas fedett teraszán élvezhetik a vidéki friss levegőt, a csendet. Kertje tágas és szépen gondozott, lehetőség van sütögetni, kemencében sütni-főzni.

Ár: 11 250 Ft/ fő / éjtől / 4-5 fő

A festői és igen élő falucska egy délnek tekintő domboldalra kúszik fel a Balaton-felvidéki Káli-medencét északról karéjosan lezáró erdős hegyek ölelésébe. A templomtól letekintve előbb a falu zegzugos utcái és a hol cserepes, hol nádas háztetőit, azokon túl pedig a Káli-medence sík, helyenként mocsaras síkját látjuk. A tekintet szabadon fut egészen a Balatonig.  A Káli Kő  Szentbékkállán, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén, a vulkanikus hegyekkel övezett Káli-medencében található. Hagyományos építészeti elemeket megőrző, igényesen felújított, újjáépített, műemlék jellegű parasztház, eredeti bútorokkal berendezve.

Kapacitás: 5+7 fő

Ár: 8 750 Ft / fő / éjtől

Balatonhenye egy kis falu a Káli-medencében, nyolc kilométerre a Balatontól, csendes utcákkal, kőfallal körülvett, tornácos házakkal, kertekkel és erdővel. A tulajdonosoknak egy olyan ház volt az álmuk, ahova a családok/barátok minden évben visszatérnek. Először csak ismerkednek mindennel, a második évben azonban már ismernek mindenkit a faluban, tudják hol kell a reggelihez házi kolbászt venni, hogy ki ad házi tojást és melyik a legjobb strand a környéken.
Legyen nyaralója annak is, akinek éppen nincs. Legyen egy hely, ahova visszajár az ember, ahol otthon érzi magát, ahova elhívhatja a családját, a barátait azokon a heteken, amikor az övé a nyaraló.

Kapacitás: 8 fő

Egy hely, az ezer arcú Káli-medence szívében,Köveskált elhagyva a Szőlőhegy oldalában. Igényesen és stílusosan berendezett vendégház, minden szükséges eszközzel felszerelve. Hatalmas kert, gyönyörű kilátással a szőlőhegyről. Fedett részen lehet reggelizni, vacsorázni a kertben, feltöltődni a természettel.” 

Kapacitás: 5 fő

Balatontól néhány percre, Tótvázsonyban vár egy parasztporta. A hét hat napján, vasárnap kivételével, reggel 8.45-kor friss péksütemény érkezik a ház elé. Felújított 100 éves parasztház a Balaton felvidéken, ideális családi nyaralásra, baráti összejövetelekre. Tágas közösségi terekben és kényelmes hálószobákban mindenki megtalálja a maga helyét.  A bútorok nagy része műtárgy. Egyedi mikroklíma, kifogástalan levegőn lehet lazítani egy pohár bor mellett. A hatalmas kertben játszótér, kültéri fürdődézsa, tűzrakó hely és grillsütő található. Egy különálló épületben infra szauna, kihúzható kanapé és fürdőszoba is van.

Kapacitás: 6 fő

Balatonhenye egy kis falu a Káli-medencében, nyolc kilométerre a Balatontól, csendes utcákkal, kőfallal körülvett, tornácos házakkal, kertekkel és erdővel.

Kapacitás: 4 fő

E-MAGAZIN

Image by Free-Photos from Pixabay

Tudod már hova utazol?

Válaszd ki az úti célt és az utazás dátumát, majd hagyd, hogy a kereső csupán pillanatok alatt összehasonlítsa a különböző szállásfoglalási oldalak ajánlatait a számodra.

Hogyan foglaljak?

 Az oldalon feltüntetett árak különböző szállodák honlapjáról és online foglalási oldalakról származnak. A tényleges foglalás csak az adott szállásfoglalási oldalon (ami az oldalunkhoz van linkelve) történik meg.

Hotelt, kúriát, vinotelt keresel?

Tapasztald meg az általunk kínált előnyöket. Írd be az úticélt, válaszd ki a dátumokat, majd nyomd meg a “Keresés” gombot!

[booking_product_helper shortname="booking magyarország keresőmező"]

Image by Free-Photos from Pixabay

Scroll to Top