Plitvicei-tavak Nemzeti Park & Zágráb

Európa egyik legszebb természeti látványossága

Az útról bővebben ...

Folyóival, hegyeivel, érintetlen erdeivel, tavaival, szorosaival és barlangjaival Lika és Karlovac a nemzeti parkok és természetparkok legnagyobb koncentrációjával nyűgöz le. Közülük is a legismertebb, a Plitvicei-tavak Nemzeti Park érintetlen természeti környezetével, 16 csillámló tavával és 157 madárfajával nyűgöz le, feledhetetlen élményt nyújtva a természeti szépségek minden rajongójának. A Plitvicei-tavak Nemzeti Parkot 1949. április 8-án nyilvánították nemzeti parkká, 1979-től az UNESCO világörökségi listáján is megtalálható. Slunj település szépségeire akkor figyelünk fel igazán, amikor a Plitvicei tavakhoz készülünk, áthaladunk rajta, de végül visszatérünk és lesz időnk megismerkedni vele. 22 vízimalom található a településen, ami csaknem 300 éves és a fenntartható gazdálkodás egyik kiemelt példája egész Horvátországban. Érdekességképpen a volt jugoszláviai Winnetou- filmek jelenetek nagy részét a Plitvicei Nemzeti Parkban forgatták, de maga az indián falu pont itt a slunji vízeséseknél volt. Továbbhaladunk a fővárosba, Zágrábba. Igazán régi város, fiatalos lendülettel. Közép-Európa legrégebbi és legzöldebb városai közé tartozik. Kellemes sétát teszünk a belvárosban és átadjuk magunkat a horvát főváros nyüzsgő utcai atmoszférájának.

Időpont

2 nap / 1 éjszaka reggelivel és vacsorával

55.000 Ft / fő

2 nap / 1 éjszaka reggelivel és vacsorával

55.000 Ft / fő

2 nap / 1 éjszaka reggelivel és vacsorával

55.000 Ft / fő

A kirándulás leírása

1. nap

 • Indulás hajnali 3:00 órakor Bajáról a Szentháromság térről / Duna Wellness Hotel elől
 • 10:00 órakor jegyek kiosztása, majd 4 órás gyalogtúra
 • Szállás elfoglalása Slunj vízimalom városában.
 • 18:00 vacsora
 • Szabad program

2. nap

 • Reggeli, majd Slunj meglátogatása
 • Indulás Zágrábba. Városnézés, piac látogatás.
 • Indulás haza

információ


Szállás:  Slunj, Apartments Lucija
Ellátás: reggeli és vacsora
Utazás: 50 fős busszal
ÁR ÖSSZESEN: 55.000 Ft / fő

szállásunk Slunjban / Apartments Lucija

Az ár tartalmazza

 • oda-vissza utat busszal + autópálya díjakat
 • parkolási díjakat
  turisztikai adót
 • 1 x éjszakát reggelivel, vacsorával
 • ágyneműt, törölközőt
 • utaskísérőt a buszon
 • belépőket (nemzeti parkba)
 • sztornó biztosítást
 • utasbiztosítást

Az ár nem tartalmazza

 • egyéb étel- és italfogyasztást

Fontos tudnivalók

Az utazás előlegét a jelentkezést követő munkanapon el kell küldened az irodánk számára, ellenkező esetben töröljük a foglalást. Mindaddig nem foglalunk számodra szállást illetve programot, amíg az utazás előlege meg nem érkezik a bankszámlánkra. Ha a jelentkezés után meggondoltad magad, és mégsem kívánsz utazni, mindenképp jelezd irodánknak!

Egyik útról egy másikra való átjelentkezés lemondásnak minősül.

A lemondási feltételek a lemondás idejétől függenek:
60-46. napok közt: a részvételi díj 10 százaléka kerül levonásra.
45-26. napok közt: a részvételi díj 50 százaléka kerül levonásra.
25-16. napok közt: a részvételi díj 75 százaléka kerül levonásra.
15 napon belül: a részvételi díj 100 százaléka kerül levonásra.

Az utazás programjában könnyű túrák és kirándulások szerepelnek. A leghosszabb túra is 1-2 órás csupán, ezért az utazás sokak számára ajánlható.

 • Öltözet: stra­pa­bí­ró tú­ra­öl­tö­zet, esőkabát, ké­nyel­mes tú­racipő, tartalék me­leg ru­ha, polárpulóver, fürdőruha, papucs vagy túraszandál, kendő vagy baseball sapka napszúrás ellen.
 • Túrafelszerelés: kisméretű há­ti­zsák a na­pi kirándulásokhoz, ku­lacs, nap­szem­üveg, napolaj, esernyő.
 • Az éjszakát 1, illetve 2 szobás apartmanban  töltjük.
 • Az étkezések felsorolása a részletes programban olvasható. Azokon a napokon, amikor nincs szervezett étkezés, a programok során könnyen találunk megfelelő lehetőséget ebédelni. Vacsorázni a környező éttermekben tudunk.
 • Palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk, amely sok helyen kapható.

Az utazás helyszínein főleg szerb, horvát, illetve angol nyelvet használhatjuk.

A szállásokon wifin keresztül érhetjük el az internet.

Ma­gyar ál­lam­pol­gár­ok érvényes útlevéllel utazhatnak Horvátországba és Bosznia-Hercegovinába. Személyi igazolvánnyal is lehetséges. Lényeges, hogy az iratok a beutazástól számítva még legalább 3 hónapig érvényesek legyenek.

Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó, ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.

A szállásokon a magyar szabvánnyal megegyező csatlakozó áll rendelkezésre.

2023.január elsejétől Horvátország hivatalos pénzneme az euró.

Körülbelül 30 € / fő (vacsora 5-6 €, sör 2 €, hűtőmágnes 1-2 € ).

Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.

A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, ami kényelmesen elfér az autóbusz utasterében. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolványod (vagy az útleveled), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, esőkabát, tartalék meleg ruha, stb.

Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tői fenn­tart­ják a jo­got, hogy rossz idő ese­tén – eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok – meg­vál­toz­tas­sák a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Eb­ben az eset­ben min­den­kép­pen igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni. Ez le­het egy má­sik, kön­­nyebb tú­ra vagy vá­ros­né­zés.

Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.

kapcsolat

Scroll to Top