A Kelet kapuja

Észak-Macedónia

Az útról bővebben ...

Ősi várak, római, bizánci és oszmán örökség, hatalmas hegyek… Felkeressük az ottomán idők emlékeit: muszlim negyedet, óriás bazárt. Megcsodáljuk a Balkán legnagyobb keresztjét, amit a kereszténység 2000. évfordulójára építették Makedónia fővárosában. Átszeljük a kétezres hegyek ölelte lenyűgöző Mavrovo Nemzeti Parkot és eljutunk a festői környezetben felépült városka történelmi utcácskáiba, Ohridba. Épületei révén 1980-ban a UNESCO kulturális világörökségi helyszíne, az Ohrid-régió része lett. Végül az egyik legszebb kirándulóhely felé vesszük az irányt, amely egy nyugat–kelet irányban húzódó hegyvonulatot szel ketté. Ez a Matka-kanyon. Területén a Treska-folyó, a Matka-tó, valamint számos középkori kolostor található.

 

Időpont

3 nap / 2 éjszaka svédasztalos félpanzióval

95.000 Ft / fő

A kirándulás leírása

1. nap / Baja-Matka-kanyon-Skopje

 • Indulás hajnali 3:00 órakor Bajáról a Szentháromság térről / Duna Wellness Hotel elől
 • A gyönyörű Matka-kanyon felé vesszük az irányt. A kanyon környékén számtalan kolostort is találunk, sokak szerint az egyik leglátványosabb a közvetlenül vízparton álló, bizánci stílusú, 1389-ben épült Szent András-kolostor (Monastery St. Andreа).
 • Teszünk egy nagy sétát a kanyon oldalába vájt túraútvonalon
 • Szabad program a kanyonban: kolostor meglátogatása, csónakázás a kanyonban barlang látogatással, kávézás a panorámás étteremben
 • Szállás elfoglalása Skopjeban.

2. nap / Ohrid óváros - Szent naum monostor

 • Reggeli, majd az UNESCO világörökségét képező Ohrid városába tartunk. Itt a Balkán szívében egészen egyedülálló természeti és spirituális, továbbá ortodox egyházművészeti örökséggel rendelkezik. Ohridi-tó Európa egyik legrégebben kialakult, legmélyebb és legtisztább tava.
 • Magyar nyelvű idegenvezetés a városban
 • Szabad program Ohridban / strandolás, kávézás
 • Visszatérés Skopjéba
 • Szállás elfoglalása
 • Szabad program Skopjéban

3. nap / Skopje óváros

 • Reggeli,majd magyar nyelvű idegenvezetés a városban. Macedónia fővárosa, Szkopje az ország egyik legszebb és legmegosztóbb helye, telis-tele látnivalókkal. A Vardar folyó nem csak a várost hanem a két kultúrát is szétválasztja, az  európait és a régi török időkre emlékeztető területet. Nem érdemes kihagyni Teréz Anya Emlékházát, a főteret a Nagy Sándor szoborral, a bazárt, a Sveti Spas templomot, illetve a várat sem.
 • Indulás haza, érkezés az esti órákban

információ

Időpont: 2024.06.07-09. – 3 nap / 2 éj / bajai indulás hajnali 3:00 órakor
Szállás:  Skopje, Hotel Vlaho ****
Ellátás: svédasztalos reggeli és vacsora
Utazás: 50 fős busszal
ÁR ÖSSZESEN: 95.000 Ft / fő

szállásunk Skopjéban/ Hotel Vlaho****

Az ár tartalmazza

 • oda-vissza utat busszal + autópálya díjakat
 • parkolási díjakat
  turisztikai adót
 • 2 x éjszakát svédasztalos reggelivel, vacsorával
 • ágyneműt, törölközőt
 • utaskísérőt a buszon
 • magyar nyelvű idegenvezetőt az út során

Az ár nem tartalmazza

 • egyéb étel- és italfogyasztást
 • sztornó biztosítást
 • utasbiztosítást

ONLINE köthető EUB utasbiztosítás!

Fontos tudnivalók

Az utazás előlegét a jelentkezést követő munkanapon el kell küldened az irodánk számára, ellenkező esetben töröljük a foglalást. Mindaddig nem foglalunk számodra szállást illetve programot, amíg az utazás előlege meg nem érkezik a bankszámlánkra. Ha a jelentkezés után meggondoltad magad, és mégsem kívánsz utazni, mindenképp jelezd irodánknak!

Egyik útról egy másikra való átjelentkezés lemondásnak minősül.

A lemondási feltételek a lemondás idejétől függenek:
60-46. napok közt: a részvételi díj 10 százaléka kerül levonásra.
45-26. napok közt: a részvételi díj 50 százaléka kerül levonásra.
25-16. napok közt: a részvételi díj 75 százaléka kerül levonásra.
15 napon belül: a részvételi díj 100 százaléka kerül levonásra.

Az utazás programjában könnyű túrák és kirándulások szerepelnek. A leghosszabb túra is 1-2 órás csupán, ezért az utazás sokak számára ajánlható.

 • Öltözet: stra­pa­bí­ró tú­ra­öl­tö­zet, esőkabát, ké­nyel­mes tú­racipő, tartalék me­leg ru­ha, polárpulóver, fürdőruha, papucs vagy túraszandál, kendő vagy baseball sapka napszúrás ellen.
 • Túrafelszerelés: kisméretű há­ti­zsák a na­pi kirándulásokhoz, ku­lacs, nap­szem­üveg, napolaj, esernyő.
 • Az éjszakákat 4 csillagos szállodák kétágyas szobáiban töltjük.
 • Az étkezések felsorolása a részletes programban olvasható. Azokon a napokon, amikor nincs szervezett étkezés, a programok során könnyen találunk megfelelő lehetőséget ebédelni. Vacsorázni a környező éttermekben tudunk.
 • Palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk, amely sok helyen kapható.

Az utazás helyszínein főleg szerb, horvát, illetve angol nyelvet használhatjuk.

A szállásokon wifin keresztül érhetjük el az internet.

Ma­gyar ál­lam­pol­gár­ok érvényes útlevéllel utazhatnak Horvátországba és Bosznia-Hercegovinába. Személyi igazolvánnyal is lehetséges. Lényeges, hogy az iratok a beutazástól számítva még legalább 3 hónapig érvényesek legyenek.

Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó, ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.

A szállásokon a magyar szabvánnyal megegyező csatlakozó áll rendelkezésre.

Az érvényben lévő hivatalos valuta Macedóniában a macedón denár (MKD) . 1 Macedón denár (MKD) értéke körülbelül 6 forint (HUF).

Körülbelül 30 € / fő (vacsora 5-6 €, sör 2 €, hűtőmágnes 1-2 € ).

Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.

A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, ami kényelmesen elfér az autóbusz utasterében. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolványod (vagy az útleveled), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, esőkabát, tartalék meleg ruha, stb.

Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tői fenn­tart­ják a jo­got, hogy rossz idő ese­tén – eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok – meg­vál­toz­tas­sák a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Eb­ben az eset­ben min­den­kép­pen igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni. Ez le­het egy má­sik, kön­­nyebb tú­ra vagy vá­ros­né­zés.

Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.

kapcsolat

Scroll to Top