shiraz-hotel-wellness-piheno

Mesés
Shiraz Hotel ****

Egerszalók Magyarország legismertebb borvidékétől, Egertől 6 km távolságra, a Bükk lábainál elterülő dombok lankái között fekszik. A település büszkesége a híres egerszalóki Hőforrás illetve Sódomb képződmény, ahol a gyógyfürdő télen-nyáron, éjjel-nappal várja vendégeit.

1001 éjszaka szállodája

A Mesés Shirazba beérve olyan illat lengedez minket körbe, mintha egy mesés varázsszőnyegre ülnénk és meg sem állnánk Agrabáig. Saját illatosítással dolgoznak az egész szállodában, ami zseniális. Egy olyan világba lépsz be, ami magával ragad. Minden csupa-csupa Kelet.

A Mesés Shiraz Hotel orientális, és mediterrán stílusjegyeia Közel-Kelet, és Észak-Afrika hangulatvilágát idézik. Szolgáltatásai a legendás „keleti kényelem” élvezetét nyújtják, egyedülállóan hazánkban. Közel 400m2-es fürdővarázs, több mint 1200 m2-es wellness világ, hammam, mindent belengő finom illat, menta tea, marokkói ételek és persze a kihagyhatatlan vízipipa.

Wellness & Spa

Az Arab fürdőház és a Marokkói pihenőkert páratlan külsővel, izgalmas belsővel várja vendégeit, különleges masszázsrituálékkal megtisztít, felfrissít és elvarázsol. Az Arab udvaron sós vizes úszómedence, az Arab Fürdőházban élménydús masszázsmedencék, kupolás Mór fürdő, gyermekek részére pancsoló medence található. A Perzsa szauna-birodalomban a tágas finn szauna, az infra- és sókabin, a különböző élményzuhanyok és jégkút illetve az Aqua-meditációs szoba a teljes kikapcsolódást biztosítanak. Az Iráni Hammamunk egyedül álló gőzkamráiban közel 100% -os páratartalom és 45°C-os hőmérsékletben lazíthatja el testét-lelkét.

Hammam tradíció

A MAROKKÓI HAMMAM tradíció 1200 éves fürdőkultúrára tekint vissza. Mai napig a marokkói nép hétköznapjainak része. Mind a nők, mind a férfiak legalább heti 1 alkalommal bevonulnak a gőzbe és egy testi, lelki megtisztuláson vesznek részt, amely után a kötelező tisztelet adás követ ALLAH felé.

A fürdőmester minden nap 15:30 – kor hammam tradíciók keretében elkalauzolja a gőzfürdőzés 1000 éve változatlan tradicionális használatába. A mester segítségével megismerkedhetnek az óarab fürdőkultúra különleges világával. A program során a hagyománynak megfelelően a természetes fekete olíva szappan kezdődik a megtisztulás, melyet a hámtalanító kesztyű követ, hogy bőrüket átdörzsölve, az felfrissüljön. Megtisztulási fázisokban a hammam mester frissítő vödrös öblítésekkel hűsít, valamint a meleg gőzben trópusi esővel frissíti Önöket. A megtisztulási rituálé végét a selymesen simogató habzsákkal és a benne található illatos mandulás szappannal zárják, melynek köszönhetően bőre illatos és selymesen hidratált lesz. A hagyományoknak megfelelően a gőzből kilépve meleg menta tea elengedhetetlen.

Családosan vagy Párban?

Mesés Shiraz Hotelben minden a szerelemről és a misztikumról szól. Itt tartózkodásuk során a tematikus programokon felül számos romantikus programmal fűszerezik nappalaikat és éjszakáikat az érkezés pillanatától kezdve elutazásukig.

Ám nem csupán a romantikára vágyókat várja tárt karokkal, hanem a családosokat is. A gyerekek a Geo és az Aladdin játszószobákban bőven találhatnak maguknak szórakozási lehetőséget. Sőt, privát mozizásra is van lehetőség a szálloda falai között. A Casablanca bárban póker, biliárd és csocsó is található, a gyermekeket X-BOX is várja. Szállodánk számára a legfontosabb, hogy Vendégeink valóban mesésen pihenhessenek a nálunk töltött napok alatt.

A zavartalan relaxáció és a nyugodt feltöltődés érdekében 2020 Szilveszterétől a Mesés Shiraz Hotelben kizárólag 14 éven felüli Vendégeket fogadnak.

Shiraz étterem &Dubai kert

A Shiraz étterem séfjei által összeállított étlapon a nemzetközi ételek kapnak hangsúlyt. Észak-Afrika ízeit külön betétlapon kóstolhatják meg a vendégek. A Séfek a francia ízvilágot hangsúlyozzák a kínálatban. Borvacsoráik kiváló lehetőséget biztosítanak a régió borainak és bortermelőinek személyes megismerésére.

Shiraz étteremhez csatlakozó Dubai kert egy csodálatos édenkert szökőkúttal, üvegkupolákkal, perzsa szőnyegekkel, pazar kőmunkával és mesés ízvilággal. Különleges piacetto és ginseng kávéval kezdeni a reggelt nem is annyira rossz?

Kirándulás a környéken

Egerszalók büszkesége a híres Hőforrás, illetve Sódomb képződmény, ahol a gyógyfürdő egész évben várja vendégeit. A Hőforrás a szállodától mindössze 1300 m-re található. Az 1900m2 vízfelülettel rendelkező létesítményben összesen 17 kül- és beltéri medence kap helyet – gyógyvizes ülőmedencék, pezsgőfürdő, élménymedencék, csúszda, gyerekmedencék biztosítják a kellemes időtöltést az idősebb és fiatalabb korosztály számára egyaránt.

A riolittufába vájt barlanglakások a felújítás után hagyományos parasztbútorokkal és használati tárgyakkal lettek berendezve. A lakások között egy kovácsműhely is található, ahol a mester valamennyi szerszáma kiállításra került. Nemcsak kiállításként látogathatják az érdeklődők a barlanglakásokat, hanem bekapcsolódhatnak a kézműves-foglalkozásokba is. A barlanglakásoknál található ökológiai gazdálkodást, a Sáfránykertet az önkormányzat a közelmúltban adta át. A kert különlegessége, hogy permetezés nélkül, ökogazdálkodást folytatva történik a zöldség és gyümölcstermesztés. A kertben felállításra került egy Jurta is, amit szintén megtekinthetnek a látogatók.

Egerszalók az egri történelmi borvidék része: 600 ha területen termelik itt az Egri Bikavér alapanyagait és a fehér borfajtákhoz a zenitet, leánykát, muskotályt és olaszrizlinget. Számos kiváló helyi borász és pincészet mint pl. a Juhász és a St. Andrea található a környéken.

Scroll to Top