Egzotikus helyek Magyarországon

Egy csipet külföld

Forrás: Glamping Ribno, Szlovénia

Szeretnél egzotikus helyekre utazni, de nincs lehetőséged messzire menni?

Magyarország számos olyan szálláshelyet kínál, ahol úgy érezheted, mintha külföldön lennél. A külföldi hangulatú szállodák és vendégházak lehetőséget nyújtanak arra, hogy anélkül tapasztald meg a világ különböző kultúráit, hogy elhagynád az országot. Az alábbiakban bemutatunk néhány lenyűgöző helyet, ahol páratlan élményekkel gazdagodhatsz!

Ha mindig is vágytál arra, hogy felfedezd Afrika varázslatos világát, de a hosszú repülőút visszatartott, akkor a Bambara Hotel a tökéletes választás számodra. Felsőtárkányban található, és egy autentikus afrikai hangulatot idéz. A hotel építészete és berendezése egyedülálló módon ötvözi az afrikai elemeket, a természet közelsége pedig egy különleges nyugalmat áraszt. Itt nem csak a szobák és a környezet visz el egy másik kontinensre, de az afrikai ízek és wellness szolgáltatások is teljessé teszik az élményt. Képzeld el, ahogy egy egzotikus fűszerezésű vacsora után a szavanna ihlette medencében pihensz!

A kelet varázsa, egzotikus illatok és különleges élmények várnak rád az Egerszalókon található Shiraz Hotelben. Ez a szálláshely egy igazi oázis, ahol a keleti kultúra iránt rajongók átélhetik az arab világ mesés hangulatát. A hotel gazdag dekorációja és keleti stílusú fürdője minden érzéket elvarázsol. Az itt töltött idő alatt úgy érezheted, mintha egy mesevilágba csöppentél volna, ahol a keleti piacok nyüzsgése és a paloták csendje egyszerre van jelen. A Shiraz Hotelben a pihenés és a kikapcsolódás mellett betekintést nyerhetsz a keleti tradíciókba és gasztronómiába is.

Aki a francia elegancia szerelmese, annak a Turai Kastély a tökéletes választás. Ez a kastély a Loire-völgyi kastélyok pompáját idézi meg, egyedi történelmi építészetével és lenyűgöző kertjével. Magyarországon kevés hely kínál ennyire autentikus, történelmi környezetet, amely visszarepít a múlt század francia arisztokráciájának világába. A kastély romantikus légköre ideális helyszín pároknak vagy különleges események ünneplésére, mint például esküvők vagy évfordulók. A Turai Kastélyban megszállni egy igazi időutazás, amely során átélheted a történelem és a luxus találkozását.

A Mátra hegyvidéki környezete, a friss levegő és a természet közelsége olyan élményt kínál, mintha egy alpesi faházban töltenél időt. A Montem vendégház különleges elhelyezkedése és stílusa tökéletesen visszaadja az alpesi vidékek nyugalmát és hegyvidéki életérzését. A vendégház környezete és a fából készült, hegyvidéki stílusú építészete ideális választás lehet azok számára, akik szeretnék az alpesi hangulatot megélni anélkül, hogy elhagynák Magyarországot.

Ha egy igazán különleges, külföldi hangulatú pihenésre vágysz, akkor a Maison Bagatell Badacsony a tökéletes választás! Ez a varázslatos szálláshely a Balaton-felvidék szívében található, és egy kis Provence-t hoz el Magyarországra. A Maison Bagatell provence-i stílusú építészetével, a környező szőlőhegyekkel és a nyugodt vidéki környezettel valóban olyan élményt nyújt, mintha egy francia vidéki kúriában lennél. A mediterrán hangulat és a természet közelsége harmóniát és nyugalmat áraszt, tökéletes helyszínt kínálva a feltöltődésre. Fedezd fel a Balaton-felvidéket, élvezd a helyi borokat, és pihenj meg egy olyan helyen, ahol minden pillanat egy kis francia romantikát hoz az életedbe!

Kúriát, vinotelt, lombvillát keresel?

 Válassz a kategóriák közül és nyomj rá a KERESÉS gombra!

Scroll to Top