Pelješac-félsziget gyöngyszeme

Fedezd fel a varázslatos Orebić városát Korčulaval karöltve

A buszos útról bővebben ...

Ha szeretnél egy felejthetetlen tengerparti vakációt, most itt a remek lehetőség! Csatlakozz hozzánk egy fantasztikus buszos utazásra Orebić városkájába, a Pelješac-félsziget gyöngyszemébe, és élvezd a pihenést a tengerparti hotel luxusában! A szállásunk az elegáns Aminess Grand Azur Hotel**,** amely közvetlenül a tengerparton található. A hotel minden kényelmet biztosít a kikapcsolódáshoz, és tengerparti elhelyezkedése lehetővé teszi, hogy bármikor élvezhesd a hűsítő Adriai-tengert. A hotel medencéje további pihenési lehetőséget kínál, miközben gyönyörködhetsz a kilátásban.

A csomag részeként egy különleges kirándulást kínálunk Korčula városába, amely Horvátország egyik legszebb történelmi helyszíne. A kirándulás során magyar nyelvű idegenvezető kísér végig a város történelmén és nevezetességein, így nemcsak gyönyörködhetsz a látványban, de még izgalmas történetekkel is gazdagodhatsz.

Időpont

6 nap / 5 éjszaka svédasztalos reggelivel, ebéddel, vacsorával és korlátlan sör, bor fogyasztással étkezésekor.

229.900 Ft / fő / felnőtt

165.000 Ft / fő / gyerek – 7 – 12 éves korig

50.000 Ft / fő / gyerek – 0- 7 éves korig

A buszos kirándulás leírása

1. nap / Indulás Bajáról

– Indulás hajnali 2:00 órakor Bajáról a Szentháromság térről / Duna Wellness Hotel elől
– Érkezés a hotelbe Orebićbe,  kb. 15:30-kor 

– Szállás elfoglalása, szabad program és vacsora

icon3

ÉRDEKESSÉG PELJESAC-FÉLSZIGETRŐL:

  • Tengeri sportok és búvárkodás: A félsziget partjai mentén remek lehetőségek nyílnak búvárkodásra. A környéken kristálytiszta vizek és sziklás partok várják a víz alatti világ felfedezőit, valamint hajóroncsok is találhatók a mélyben, különösen Orebić közelében.
  • Helyi gasztronómia: A Pelješac-félsziget nemcsak a borairól, hanem a hagyományos dalmát ételeiről is híres. A helyi specialitások közé tartoznak a friss tengeri fogások, mint az osztriga, a tintahal és a polip, valamint a füstölt sonka (pršut) és a helyi sajtok.
  • Szél- és kite-szörf paradicsom: Viganj faluja (7 km-re Orebic-től) a félsziget nyugati részén Horvátország egyik legjobb szörfös helyszíne, különösen a szél- és kite-szörf szerelmesei számára. A település kedvező szelei és tiszta vizei ideálisak a sportolók számára.

2. nap / Strandolás Orebić-ben

– Reggeli a hotelben, majd egész napos strandolás és szabad program
– Ebéd a hotelben
– Vacsora a hotelben

icon3

ÉRDEKESSÉG OREBIC-RŐL:

  • Az 1500 fő lakosú Orebic a Peljesaci-csatorna partján, a 961 méter magas Sveti Ilija lábainál fekszik. Egy fiatal településről van szó. Mivel Peljesac partjainál állandó csatározások voltak, így az eredeti település a hegyekben jött létre. Csak a XVIII. században költöztek el az őslakosok a tengerpartra.
  • Tengerészhagyományok: Orebic a 19. században a tengeri kereskedelem egyik fontos központja volt. Híres tengerészek és kapitányok szülőhelye, ami a városban található Tengerészeti Múzeumban is felfedezhető. A tengerészhagyományokat ma is büszkén ápolják.
  • A városközpontban megcsodálhatjuk az ókori kapitányok ősi villáit, magába szívhatjuk a helyi romantikus hangulatot

3. nap / Kirándulás Korčulára

-Reggeli a hotelben

– Ebéd után hajóra szállunk, majd könnyen átjuthatunk a közeli Korčula szigetére kishajóval, így egy rövid kirándulás keretében felfedezzük a sziget történelmi óvárosát és Marco Polo szülőhelyét.

Korčula óvárosa egy jól megőrzött középkori városfalakkal és tornyokkal körülvett település. Az óváros szűk, macskaköves utcáin végigsétálunk és megcsodáljuk az épületeit, amely a velencei építészeti stílus jegyeit hordozzák, hiszen Korčula sokáig a Velencei Köztársaság fennhatósága alatt állt. Az óváros elrendezése halcsont mintájú, ami a szél védelmében épült, hogy a lakók védve legyenek a tengeri szelektől.

– Idegenvezetés magyar nyelvű idegenvezetővel
– Szabad program

– Visszamegyünk a hotelbe
– Vacsora, szabad program

icon3

ÉRDEKESSÉG KORCULÁRÓL:

  • Marco Polo szülőhelye?: Az egyik legismertebb legenda szerint Korčula városa Marco Polo, a híres felfedező és utazó szülőhelye. Bár a történészek nem egyértelműen erősítették meg, hogy valóban itt született, a városban egy Marco Polo ház is található, amely múzeumként működik, és bemutatja az utazó életét és utazásait.
  • Moreška – Kardtánc / Lovagi játékok: Korčula egyik legismertebb kulturális öröksége a Moreška nevű hagyományos kardtánc, amely a 16. századból származik. Ez a látványos előadás a mór harcosok és a keresztények küzdelmét mutatja be, és minden nyáron több alkalommal is megtekinthető a városban.
  • Velencei oroszlánok és címer: Mivel Korčula a Velencei Köztársaság része volt, a város számos helyén találhatók velencei oroszlánok és címerek, amelyek a velencei uralom alatt álló időszakra utalnak.
  • Helyi konyha és borok: Korčula híres a helyi konyhájáról és borairól. A sziget különleges ételei közé tartoznak a friss tengeri halak, kagylók és osztrigák, valamint a tradicionális dalmát specialitások, mint a pašticada. A helyi borok, különösen a fehér Pošip és a vörös Plavac Mali is kiemelkedő minőségűek.

4. nap / Strandolás vagy fakultatív program: helyi borászat meglátogatása

– Reggeli a hotelben

– Ebéd

– Strandolás vagy helyi peljesaci borászat meglátogatása. A Pelješac-félsziget híres kiváló borairól, különösen a Plavac Mali szőlőfajtáról, amely a régió legfontosabb vörösbor-alapanyaga. A félszigeten számos kitűnő borászat található.
– Érkezés a hotelbe, vacsora

5. nap / Strandolás vagy fakultatív program: Hajós kirándulások a környező szigetekre

– Reggeli a hotelben

– Strandolás vagy hajókázás. Korčulából könnyen elérhetők a közeli kisebb szigetek, mint például Badija vagy Vrnik, amelyeket hajóval lehet felfedezni. Ezek a szigetek csendesebb, eldugottabb helyek, ahol gyönyörű strandok és érintetlen természet várja a látogatókat.

– Ebéd a hotelben
– Vacsora és szabad program

6. nap / Indulás haza

információ

Időpont: 2025.07.01-06. – 6 nap / 5 éj / bajai indulás hajnali 2:00 órakor
Szállás: Aminess Grand  Azur Hotel ****
Ellátás: svédasztalos reggeli, ebéd, vacsora + korlátlan sör, bor az étkezésekor
Utazás: 50 fős busszal
ÁR ÖSSZESEN:

229.900 Ft / fő

165.000 Ft / fő / gyerek – 7 – 12 éves korig

50.000 Ft / fő / gyerek – 0- 7 éves korig

Az ár tartalmazza

  • oda-vissza utat busszal + autópálya díjakat
  • parkolási díjakat
    turisztikai adót
  • 5 x éjszakát standard hegyrenéző szobában, svédasztalos reggelivel, ebéddel, vacsorával + korlátlan sör, bor fogyasztással az étkezések alatt
  • ágyneműt, törölközőt
  • utaskísérőt a buszon
  • helyi idegenvezetőt Korcula városában
  • korculai városnézést magyar idegenvezetővel

Az ár nem tartalmazza

  • egyéb étel- és italfogyasztást
  • sztornó biztosítást
  • utasbizosítást

szállásunk Orebicben / Aminess Grand  Azur Hotel ****

Egyéb fakultatív programok

  1.  

Fontos tudnivalók

Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó, ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.

A szállásokon a magyar szabvánnyal megegyező csatlakozó áll rendelkezésre.

Hivatalos pénzneme az euró, vagyis nem kell a visszaváltás költségeire gondolnunk.

Körülbelül 30 € / fő ( ).

Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.

A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, ami kényelmesen elfér az autóbusz utasterében. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolványod (vagy az útleveled), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, esőkabát, tartalék meleg ruha, stb.

Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tői fenn­tart­ják a jo­got, hogy rossz idő ese­tén – eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok – meg­vál­toz­tas­sák a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Eb­ben az eset­ben min­den­kép­pen igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni. Ez le­het egy má­sik, kön­­nyebb tú­ra vagy vá­ros­né­zés.

Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.

Az utazás előlegét a jelentkezést követő munkanapon el kell küldened az irodánk számára, ellenkező esetben töröljük a foglalást. Mindaddig nem foglalunk számodra szállást illetve programot, amíg az utazás előlege meg nem érkezik a bankszámlánkra. Ha a jelentkezés után meggondoltad magad, és mégsem kívánsz utazni, mindenképp jelezd irodánknak!

Egyik útról egy másikra való átjelentkezés lemondásnak minősül.

A lemondási feltételek a lemondás idejétől függenek:
60-46. napok közt: a részvételi díj 10 százaléka kerül levonásra.
45-26. napok közt: a részvételi díj 50 százaléka kerül levonásra.
25-16. napok közt: a részvételi díj 75 százaléka kerül levonásra.
15 napon belül: a részvételi díj 100 százaléka kerül levonásra.

Az utazás programjában könnyű túrák és kirándulások szerepelnek.  A leghosszabb túra is 1-2 órás csupán, ezért az utazás sokak számára ajánlható. A cseppkőbarlang túra és a Vintgar-szurdok hossza 1,5 óra enyhe emelkedőn, ezért egy jó fizikum szükséges. Legfontosabb a kényelmes cipő/túrabakancs, de a táskában/hátizsákban legyen esernyő vagy esőkabát!

  • Öltözet: stra­pa­bí­ró tú­ra­öl­tö­zet, esőkabát, ké­nyel­mes tú­racipő, tartalék me­leg ru­ha, polárpulóver, fürdőruha, papucs vagy túraszandál, kendő vagy baseball sapka napszúrás ellen.
  • Túrafelszerelés: kisméretű há­ti­zsák a na­pi kirándulásokhoz, ku­lacs, nap­szem­üveg, napolaj, esernyő.
  • Az éjszakákat 4 csillagos szálloda kétágyas, igény esetén háromágyas, négyágyas szobáiban töltjük.
  • Az étkezések felsorolása a részletes programban olvasható. Azokon a napokon, amikor nincs szervezett étkezés, a programok során könnyen találunk megfelelő lehetőséget ebédelni. Vacsorázni a környező éttermekben tudunk.
  • Palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk, amely sok helyen kapható.

Az utazás helyszínein főleg szerb, horvát, illetve angol nyelvet használhatjuk.

A szállásokon wifin keresztül érhetjük el az internet.

Horvátország a schengeni övezet része, így alapesetben a magyar-horvát határon nem kell külön ellenőrzésre számítani, ugyanakkor az országban mindenkinek kötelezően rendelkeznie kell személyazonosító okirattal. Magyar állampolgárok esetében ez lehet érvényes útlevél, személyazonosító igazolvány vagy fényképes kártya alakú ideiglenes személyazonosító igazolvány. Aki ezen okmányok valamelyikével nem rendelkezik, szabálysértési bírságra számíthat, amelynek összege akár 500€ is lehet. A kiskorúaknak szintén rendelkezniük kell az előbb említett okmányok valamelyikével. A magyar vezetői engedély nem alkalmas személyazonosság igazolására.

kapcsolat

Scroll to Top