Report Abuse

Mitlaker faház Kismaros

Mitlaker Faház / Kismaros

KISMAROS

Skandináv jellegű, kis erdei faház a Börzsöny kapujában A Dunától 10 percre ez a kétszemélyes faház egész évben fogadja a természetbe vágyókat. A felhasznált építőanyagok és berendezések kiválasztásakor, törekedtek az újrahasznosításra és amennyire lehetett, kerülték a műanyagokat is. Wifit tudatosan nem szereltek fel, mert a Mitlaker faház egy menedék - magunknak, egymásnak.

A VENDÉGHÁZ KAPACITÁSA: 1 faház 2 FŐ

LÁTNIVALÓK A KÖRNYÉKEN:

✔️Kismaros, Királyréti Erdei Vasút
✔️Mogyoró-hegy, Visegrád
TIPP:
Kismaros egy aprócska település a Duna bal partján, Nagymaros és Verőce között. A Dunakanyarban járva érdemes szétnézni itt, a kerékpárút is áthalad a településen.Ha betérünk Kismarosra, semmiképpen se hagyjuk ki a helyi falumúzeum gyűjteményét; a helytörténeti kiállításon a falu életére jellemző muzeális eszközöket, a falusi gazdálkodás régi szerszámait és a vallási élet relikviáit lehet megcsodálni. Emellett kár volna észrevétlen elmenni az 1830-as évekből származó, ma már műemlékként számon tartott pincesor vagy Nepomuki Szent János szobra mellett. Kismarosról indul a Királyréti Erdei Vasút, az eredetileg fa, majd kő szállítására használt vasút ma gyermekvasútként működik.

A faluból több túraútvonal is indul, választhatunk könnyedebb 1,5 órás, vagy egy kicsit komolyabb, 5-6 órás kirándulást is. A Kismarosról a Gál-hegy, a Török-mező és a Malom-völgy érintésével Zebegénybe vezető útvonal 16 kilométer, körülbelül 4-5 óra alatt teljesíthető. Hasonló távolságot jár be a Diósjenőre vezető turistaút is, mely felvisz a Börzsöny legmagasabb csúcsára, a Csóványosra (938 méter), ahonnan tiszta időben belátni az egész Börzsönyt. Ha csak egy könnyű, másfélórás kirándulásra vágyunk, a Kismaros-Szokolya túrával érdemes próbálkozni.

 

Location

Elérhetőség

Cím
Irtás utca, Kismaros, Szobi járás, Pest megye, Közép-Magyarország, 2623, Magyarország
Scroll to Top