Report Abuse

Hotel-Botanica-Dánszentmiklós-1

Hotel Botanica / Dánszentmiklós

Igényesség, Szépség, Elegancia és Kifinomultság!

Csodálatos ősfás környezetben igazi gyöngyszemre leltünk. Dánszentmiklós Budapesttől 55 km-re fekszik, Magyarország mértani közepén. Mai jellege a 19. században kezdett kialakulni az egykori kastélyok, kúriák, közép- és kisbirtokok körül. A ma is működő négy felújított kastély közül a Plósz kastély a Hotel Botanica közvetlen szomszédja. Fantasztikus ízléssel berendezve, minden egyes bútor, dísz, kiegészítő megér egy rácsodálkozást. A kert és a vendégház épülete gyönyörűek, igényesen fel vannak újítva, a szobákat mind egyedi bútorok alkotják, amelyek restaurálását a tulajdonos végzi/felügyeli. Stílusuk egyszerű, letisztult, mégis elegáns. A vendégházhoz tartozó terület egykor a kastély része volt, parkjának változatos növényzetét többek között 150 éves osztrák fekete fenyők, hatalmasra nőtt tölgyek és platánok alkotják. A csodás és óvott, minden évszakban élvezhető növényvilág teszi a kertet páratlanná. A felújított régi épület teraszairól megcsodálható az ősi fákkal teli kert és szinte hallhatóvá válik a csend, amit csupán a természet zajai törnek meg.

Kifogástalan konyhájuk nagyon magas minőséget képvisel. Esténként fine dining költemény vár mindenkit, állítom igazi kulináris élményben lesz részed. Ami igazán különlegessé tette a helyet, az a kézzel tapintható vendégszeretet.

A SZÁLLÁS KAPACITÁSA: 13 szoba, 26 fő

LÁTNIVALÓK A KÖRNYÉKEN

  • ✔️ Pusztavacs, Magyarország középpontja
  • ✔️ Pusztavacs, Templomrom
  • ✔️ Felsőlajoson működő MagánZoo
  • ✔️ Ceglédi Aquacentrum Csúszdapark
  • ✔️ Kecskeméti Aquapark
  • ✔️ Örkényi ősborókás
  • ✔️ Hársas-völgyek
  • ✔️ Dolina-völgy
  • ✔️ Gyurgyalagos tájvédelmi körzetek Albertirsán

TIPP:

Dánszentmiklós gyümölcstermeléséről nevezetes, a falu körül almáskertek, meggyes, cseresznyéskertek, szamócaültetvények találhatóak. A gyümölcsöskertek virágzás idején különleges látványosság és kirándulhatunk is arrafelé. Közelükben található a Pusztavacsi parkerdő, az ország mértani közepe és egy Árpád kori templomrom. Az Örkényi ősborókás, Hársas-völgyek, Dolina-völgy, Gyurgyalagos tájvédelmi körzetek Albertirsán, melyek mind kerékpárral megközelíthetőek.  A környék útjai kis forgalmúak, kerékpáros túrákra ideálisak, melyekhez kerékpárokat biztosítjuk. A környéken több gyógyfürdő is elérhető: Albertirsán, Cegléden és Kecskeméten.

Location

Elérhetőség

Cím
2735 Dánszentmiklós, Nyárfa utca 55.

Telefon

Telefon

E-mail

E-mail cím

Social media

Social Info
Scroll to Top