Vajdaság és a szerb főváros, Belgrád

Magyar szecessziós építészet legszebb épületein át egészen Nándorfehérvárig.

Választható időpontok

2 nap / 1 éjszaka svédasztalos reggelivel

55.000 Ft / fő

Az útról bővebben ...

Újvidék a Vajdaság legnagyobb, és egyik legérdekesebb városa. A szomszédos Péterváradot a Monarchia Gibraltáraként is emlegették.

Belgrád – Ez az a város, ahol örök találkozót beszélt meg a Száva és a Duna, ahol nyugodt, szemlélődő zöld parkok vetélkednek a hektikus, zajos nagyváros területeivel, és ahol a régi világ kultúrája helyet ad az új világ éjszakai életének. Kalandos, büszke és merész. Energikussága miatt mégis az egyik legéletrevalóbb európai városként tekintenek rá. A Fehér város tehát, ahogy Belgrádot még nevezni szokták, egyáltalán nem fehér – sokszínű és izzó, és tudja, hogy merre tart. A régi idők szellemeit már eltemette, és most várja, hogy az új generáció megérkezzen.

Szabadka talán a magyar szecessziós építészet legszebb épületeit vonultatja fel. Ez a város ennek kimeríthetetlen tárháza.

Palicson egyszerűen nem lehet sietni, valahogy lelassul itt az ember. A régi pompás villák, építmények (Vigadó, Bagolyvár) fénye ugyan már megkopott, de még így is van egy kis dekadenciával vegyes nosztalgikus hangulata a sétánynak.

Forrás: intagram

információ

Elhelyezés : 4* – os hotelben, reggelivel a belvárosban

Ellátás: reggeli

Utazás: 50 fős busszal

ÁR ÖSSZESEN: 55.000 Ft / fő

 

Az ár tartalmazza

 • biztosítást és sztornó biztosítást
 • idegenvezetést az út során magyar nyelven
 • 1 éjszakát reggelivel Belgrádban a belvárosban 4 *-os hotelben
 • utazást 50 fős busszal
 • útiköltséget
 • autópálya díjakat
 • turisztikai adót
 • belépőket (Szabadka városháza és zsinagóga)

Az ár nem tartalmazza

 • a fent említett étkezésen kívüli ellátást
 • italfogyasztást

A program részletes leírása

1. nap

Újvidéken, a Vajdaság fővárosában, Szerbia második legfontosabb városában töltjük. Annak ellenére, hogy nagyvárosnak számít, azért megőrizte lassú, síksági életvitelét.  A Péterváradi vár fenséges erődítményrendszere ma is büszkén áll a folyó feletti sziklákon. Érdemes lenézni a várfalakról, ahonnan szép panoráma nyílik Újvidékre, a Dunára és a környező tájra. Megismerjük a vár történetét, fontosabb pontjait. Megtudjuk milyen is a részeges óra és hogy nem mindegy hogy toronyóra vagy óratorony.

A túrát Újvidék városában folytatjuk, ahol a városközpont nevezetességei között sétálva érdekes történeteket is hallhatunk idegenvezetőnktől. Végigsétálunk a város legöregebb utcáján, felfedezzük a főteret és környékét és a szerb görögkeleti székesegyházba is benézünk. A program végén leülhetünk kávézni a mindig nyüzsgő sétálóutcán, vagy kávézhatunk a hangulatos kávéházak egyikében.

Szabadprogram Újvidék hangulatos belvárosában, majd utazás Belgrádba.

Érkezés a hotelbe, majd gyalogos városnézés a szerb fővárosban.  A közös program után lesz szabadidő is a belvárosban. Aki inkább a gasztronómiának hódolna, annak a Skadarska utcába érdemes elsétálni, ami korábban a belgrádi írók és művészek székhelye volt, mára viszont étterem negyed, de jó program lehet céltalanul bolyongani a belváros hangulatos utcáin és terein és hagyni, hogy magával ragadjon a szerb emberek életvidámsága.

Szállás elfoglalása – Belgrád

2. nap

Reggeli után indulás a híres üdülőhelyre, Palicsra. Ez a kisváros már az Osztrák-Magyar Monarchia idején fontos fürdőváros volt a Palicsi-tó partján, akkor épültek szép épületei nagyrészt magyaros szecessziós stílusban. Utunk első állomása Palics jelképe, a szecessziós stílusú víztorony, ami egyben szinte kapuja is a tóparti komplexumnak. A tóparton megtekintjük a Vigadó (Nagyterasz) épületét, majd a Női Fürdő épületében megihatunk egy kellemes kávét, gyönyörködve a kilátásban.

A közös séta után a közeli Szabadka megismerése következik. Egyesek szerint a Komor Marcell és Jakab Dezső által tervezett szabadkai városháza az egykori Magyarország legszebb épülete volt.  A szabadkai zsinagóga a világ harmadik legnagyobb zsinagógája, melynek belsejében egy őszinte csodálat keríti hatalmába az embert. Ezen kívül megismerheted a Raichlepalota érdekes történetét is, és számos más érdekességet is a túra során.

Szabadkai városnézés után indulunk haza

Érkezés az esti órákban

Forrás: intagram

szállásunk belgrádban, Hotel garden ****

Fontos tudnivalók

 • Péterváradi vár, a Duna Gibraltárja
 • Újvidék
 • Kalemegdan-erőd (az egykori Nándorfehérvári vár)
 • Belgrád hangulatos belvárosa
 • Palics – Osztrák-Magyar Monarchia fürdővárosa
 • Szabadka – Vajdaság szíve

Az utazás előlegét a jelentkezést követő munkanapon el kell küldened az irodánk számára, ellenkező esetben töröljük a foglalást. Mindaddig nem foglalunk számodra szállást illetve programot, amíg az utazás előlege meg nem érkezik a bankszámlánkra. Ha a jelentkezés után meggondoltad magad, és mégsem kívánsz utazni, mindenképp jelezd irodánknak!

Egyik útról egy másikra való átjelentkezés lemondásnak minősül.

A lemondási feltételek a lemondás idejétől függenek:

60-30. napok közt: az előleg 100 százaléka kerül visszautalásra.
30-15. napok közt: az előleg 100 százaléka kerül levonásra.
14 napon belül: a részvételi díj 100 százaléka kerül levonásra.

Az utazás programjában könnyű túrák és kirándulások szerepelnek. A leghosszabb túra is 1-2 órás csupán, ezért az utazás sokak számára ajánlható.

 • Öltözet: stra­pa­bí­ró tú­ra­öl­tö­zet, esőkabát, ké­nyel­mes tú­racipő, tartalék me­leg ru­ha, polárpulóver, fürdőruha, papucs vagy túraszandál, kendő vagy baseball sapka napszúrás ellen.
 • Túrafelszerelés: kisméretű há­ti­zsák a na­pi kirándulásokhoz, ku­lacs, nap­szem­üveg, napolaj, esernyő.

Az éjszakákat 4 csillagos szálloda kétágyas, háromágyas, négyágyas szobáiban töltjük.

 • Az étkezések felsorolása a részletes programban olvasható. Azokon a napokon, amikor nincs szervezett étkezés, a programok során könnyen találunk megfelelő lehetőséget ebédelni. Vacsorázni a környező éttermekben tudunk.
 • Palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk, amely sok helyen kapható.

Az utazás helyszínein főleg az angol nyelvet használhatjuk.

A szállásokon wifin keresztül érhetjük el az internet.

Ma­gyar ál­lam­pol­gár­ok érvényes útlevéllel vagy  személyi igazolvánnyal is utazhatnak Szerbiába. Lényeges, hogy az iratok a beutazástól számítva még legalább 3 hónapig érvényesek legyenek.

Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó, ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.

A szállásokon a magyar szabvánnyal megegyező csatlakozó áll rendelkezésre.

Szerbia fizetőeszköze a szerb dinár. ( 1 RSD = 2,83 HUF )

Körülbelül 30 € / fő

Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.

A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, ami kényelmesen elfér az autóbusz utasterében. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolványod (vagy az útleveled), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, esőkabát, tartalék meleg ruha, stb.

Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tői fenn­tart­ják a jo­got, hogy rossz idő ese­tén – eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok – meg­vál­toz­tas­sák a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Eb­ben az eset­ben min­den­kép­pen igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni. Ez le­het egy má­sik, kön­­nyebb tú­ra vagy vá­ros­né­zés.

Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.

kapcsolat

Szerelmem Szarajevó...

Blog bejegyzésünkben bővebben olvashatsz még Szarajevóról!

Image Sources:  Liana Gorjanacz, Pinterest

Scroll to Top