Csodálatos Bosznia

A bosnyák piramisoktól egészen Mostárig.

Választható időpontok

Az útról bővebben ...

Fedezzük fel együtt Bosznia-Hercegovina hegyes-völgyes táját, amit Balkán Svájcának is neveznek!

Meditáljunk a nemrég felfedezett bosnyák piramisok egyikének belsejében! Gyönyörködjünk a színes portékákban a szarajevói bazárban! Bejárjuk Tito atombiztos bunkerét, majd hűsölünk a Buna forrásánál, Blagajban a dervis kolostor lábánál.

Mostar óvárosában megcsodáljuk a magyar búvárok segítségével helyrehozott gyönyörű ívelt hidat, majd a nyaralás végeztével meglessük Csontváry egyik festményének helyszínét, a Jajcei vízesést.

“Nevezték már Európa puskaporos hordójának, de Európa Jeruzsálemének is.” – írja Bóna Gergely az Origo újságírója. Megtépázta a délszláv háború, de Ő büszkén csalogat magához, hogy fedezzük fel hegyeit, völgyeit, szurdokait, folyóit és minden kincsét, amit tartogat számunkra. Ne féljünk hát tőle, keressük fel titkos szegleteit, mert Európában az utolsó országok között van, ahol viszonylag érintetlen, vad szépség vár ránk.

információ

Időpont: Választható a fenti időpontok közül
Szállás: Szarajevó hotel *** és Mostar hotel ****
Ellátás: 2 x reggeli / 2 x ebéd választható itallal
Utazás: 50 fős Mercedes busszal
ÁR ÖSSZESEN:

Az ár tartalmazza

– oda-vissza utat busszal + autópálya díjakat
– parkolási díjakat
– turisztikai adót
– 2 x éjszakát reggelivel
– ágyneműt, törölközőt
– utaskísérőt a buszon
– idegenvezetést a piramisoknál, Szarajevóban, Mostarban
– belépőket (Piramisok, Tito atombunker)
– ebédet Blagajban és Jajce közelében

Az ár nem tartalmazza

– biztosítást
– egyéb étel- és italfogyasztást

A program részletes leírása

1. nap

– Indulás a hajnali órákban
– Visokoi piramis megtekintése magyar idegenvezetővel
– Ismerkedés a bosnyák főváros nevezetességeivel magyar idegenvezetővel, majd szabad program keretében burekezünk, kávézunk.
– Szállás elfoglalása Szarajevóban

2. nap

– Indulás reggeli után Konjicba, ahol megtekintjük Tito titkos atombunkerét
– A délutáni órákban megérkezünk Blagajba, a Buna folyó forrásához, ebédelünk, ezután Mostarba utazunk és elfoglaljuk a szállásunkat.
– Mostari városnézés. Megkeressük a legfrissebb, legfinomabb bureket a városban, iszunk mellé bosnyák (törökös) kávét. Felfedezzük az Óváros kellemes utcáit, a piacot, majd a szabadidőben kellemes sétát, fotótúrát tehetünk.
– Szabad program Mostarban

3. nap

– Reggeli után indulás a Jajceba. Az ott található 30 m magas vízesés a világ 12 legszebb vízesései közé tartozik. A vízesést Csontváry Kosztka Tivadar is megfestette.
– Szabad program Jajceban
– Közös ebéd elfogyasztása válaszható itallal
– 15: 00 körül indulás haza

szállásunk szarajevóban

szállásunk mostarban

Fontos tudnivalók

Az utazás előlegét a jelentkezést követő munkanapon el kell küldened az irodánk számára, ellenkező esetben töröljük a foglalást. Mindaddig nem foglalunk számodra szállást illetve programot, amíg az utazás előlege meg nem érkezik a bankszámlánkra. Ha a jelentkezés után meggondoltad magad, és mégsem kívánsz utazni, mindenképp jelezd irodánknak!

Egyik útról egy másikra való átjelentkezés lemondásnak minősül.

A lemondási feltételek a lemondás idejétől függenek:

60-30. napok közt: az előleg 100 százaléka kerül visszautalásra.
30-15. napok közt: az előleg 100 százaléka kerül levonásra.
14 napon belül: a részvételi díj 100 százaléka kerül levonásra.

Az utazás programjában könnyű túrák és kirándulások szerepelnek. A leghosszabb túra is 1-2 órás csupán, ezért az utazás sokak számára ajánlható.

  • Öltözet: stra­pa­bí­ró tú­ra­öl­tö­zet, esőkabát, ké­nyel­mes tú­racipő, tartalék me­leg ru­ha, polárpulóver, fürdőruha, papucs vagy túraszandál, kendő vagy baseball sapka napszúrás ellen.
  • Túrafelszerelés: kisméretű há­ti­zsák a na­pi kirándulásokhoz, ku­lacs, nap­szem­üveg, napolaj, esernyő.
  • Az éjszakákat 3 és 4 csillagos szállodák kétágyas, háromágyas, négyágyas szobáiban töltjük.
  • Az étkezések felsorolása a részletes programban olvasható. Azokon a napokon, amikor nincs szervezett étkezés, a programok során könnyen találunk megfelelő lehetőséget ebédelni. Vacsorázni a környező éttermekben tudunk.
  • Palackozott ivóvíz fogyasztását javasoljuk, amely sok helyen kapható.

Az utazás helyszínein főleg az angol nyelvet használhatjuk.

A szállásokon wifin keresztül érhetjük el az internet.

Ma­gyar ál­lam­pol­gár­ok érvényes útlevéllel és személyi igazolvánnyal utazhatnak Horvátországba és Bosznia-Hercegovinába. Lényeges, hogy az iratok a beutazástól számítva még legalább 3 hónapig érvényesek legyenek.

Ajánlott gyógyszerek az utazáshoz: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer. Jó, ha van nálunk ragtapasz, sebfertőtlenítő és fásli.

A szállásokon a magyar szabvánnyal megegyező csatlakozó áll rendelkezésre.

Bosznia-Hercegovina fizetőeszköze a bosnyák konvertibilis márka (KM).

1 KM = kb. 175 Ft. Lesz lehetőség KM-et a határ után egy bevásárló központban váltani euróból.

Körülbelül 30 € / fő (vacsora 5-6 €, sör 2 €, hűtőmágnes 1-2 € ).

Két csomagba érdemes pakolni a felszerelésünket. Egy nagyobb sporttáskába vagy bőröndbe, amely kellőképpen strapabíró. Ez a csomag az autóbusz csomagtartójába kerül és utazás közben nem tudsz hozzáférni.

A másik csomagunk egy kisméretű hátizsák legyen, ami kényelmesen elfér az autóbusz utasterében. Ebben a csomagban legyen a személyi igazolványod (vagy az útleveled), az utazásra szánt ivóvíz, szendvicsek, olvasnivaló, fényképezőgép, esőkabát, tartalék meleg ruha, stb.

Mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tői fenn­tart­ják a jo­got, hogy rossz idő ese­tén – eső, köd, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok – meg­vál­toz­tas­sák a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sor­rend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén – a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében – módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak tú­rák. Eb­ben az eset­ben min­den­kép­pen igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni. Ez le­het egy má­sik, kön­­nyebb tú­ra vagy vá­ros­né­zés.

Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár vagy beszámítható más utazásra.

kapcsolat

Szerelmem Szarajevó...

Blog bejegyzésünkben bővebben olvashatsz még Szarajevóról!

Image Sources:  Liana Gorjanacz, Pinterest

Scroll to Top