Vad & Gyönyörű

Vadregényes Mátra

A csend és a jó levegő, maga a Mátra, de annál sokkal, de sokkal több!

Magyarországi nyaralás esetén, az aktív és passzív pihenni vágyók körében is nagy népszerűségnek örvend a Mátra. Nem véletlen, hiszen a területen meredek hegyoldalak, lankás leejtők, apró, csodaszép források, néhol tavak és rengeteg tölgy, bükk és fenyőerdő teszi káprázatossá a környéket.

Kristálytiszta levegő, hófedte táj, lélegzetelállító panoráma – csak néhány dolog azok közül, amire számíthatunk, ha a Mátrában kirándulunk télen. Megszállhatunk erdei faházban, varázslatos vidéki vendégházban, de most főszerepben a szállodák lesznek. Nézzük is meg  Mátra legszuperebb hoteleit:

 

Lifestyle Hotel Mátra / Mátraháza

A szálloda gyönyörű, nyugodt környezetben található, a Mátrára nyíló panoráma csodálatos. Igazi felüdülés a városi zsúfolt napok után.  A szálloda kiváló bázisnak bizonyul a túrázásra, annál is inkább, mert képzett túravezetőt is biztosítanak.  A reggeli és a vacsora széles választékú, friss és ízletes. Kóstoljon bele az újra gondolt palóc ételek különleges ízvilágába, de e mellett megtalálható a hagyományos magyar konyha, mediterrán pikantéria vagy a különösen finom vegetáriánus, paleo, illetve fitnesz fogások is. A kényeztető feltöltődésről masszázs kezelések, két élménymedence, szauna, gőzkamra és zuhanybarlang gondoskodik. A még intimebb, „textilmentes” szaunázás szerelmeseit a külön pihenővel rendelkező natúr wellness várja. Luxushotel a Kékestől kényelmesen bejárható távolságban.

TIPP: Érdemes a Kékestetőre néző oldalon szobát választani, egyszerűen gyönyörű! A wellnessben az első 2 és utolsó 2 óra “csendes”, 14 éven alattiak nem lehetnek bent, így tényleg kiélvezhjük a pihenést.

Hotel Ózon & Luxury Villas / Mátraháza

 A Residence Ózona Kékes lábánál Mátraházán, 710 méterre a tengerszint felett várja kedves vendégeit. A szálloda varázslatos hegyvidéki környezetben, egy 3,2 hektáros ősfás erdei szabadidőpark ölelésében helyezkedik el. Az impozáns épület majd minden szegletéből egyedülálló kékesi panoráma nyújt felejthetetlen élményt. Csakis szuperlatívuszokban tudunk beszélni róla! Már maga az épület kívülről – belülről magas esztétikai élmény, tökéletes harmónia. A környezete elképesztően gyönyörű és csöndes. Kibővített és megújult Panoráma Wellness és Barlang Spa részlege 3 belső szinten, több mint 2000 négyzetméteren helyezkedik el. Hegyi túrázásra ugyanúgy megfelelő bázis, mint pancsolásos wellness kikapcsolódásra.

TIPP: Az executive szoba jó elrendezésű és tágas, pazar kilátással. Nagyon élvezetes a masszázs kád, amiből ugyanúgy látni a tájat.

Ózon Luxury Villas / Mátraháza

Ezek a villák a Hotel Ózon luxus villái.

Ideális választás 4 fős felnőtt társaságoknak, vagy többgyermekes családoknak is. A 11 villa a főépülettől körülbelül 100-200 méterre, elszórtan helyezkedik el a fák között a hegyoldalban, melyből 7 az ősfás parkra, 4 a Kékesre néz. A tökéletes nyugalom biztosítása érdekében kizárólag gyalogosan vagy munkatársaink által vezetett golfautókkal közelíthető meg.

4 Évszak Hegyihotel / Mátraháza

A High-Tech Sportok Bázisa vadonatúj csúcsprogramozott hegyi üdülője több, mint 300 féle aktív kikapcsolódási lehetőséget biztosít a számunkra lélegzetelállító erdei környezetben. A hotel igazi top-élményt nyújt, hiszen 715 méter magasan helyezkedik el Mátraháza központjában. A gasztronómia fenséges, hagyományos erdei ízek modern köntösben a Palóc Bistorantban. Kipróbálhatjátok az egyedülálló erdőwellnesst is a közvetlen erdőkapcsolattal rendelkező területen. Merüljetek meg a szabadtéri panoráma jakuzziban, ahol a kényeztető wellness élményt megfűszerezi a friss hegyi levegő.  Az erdő minden évszakban varázslatos, színei és a háborítatlan csend magával ragadó élményt nyújt.

TIPP: Gyönyörködj a Mátra vadregényes tájában és csodáld meg pároddal a napfelkeltét a Bivak „lakosztály” egyikéből. Az itt megszálló merész turista egy olyan egyedülálló panoráma részese lesz, amely véleményünk szerint páratlan Magyarországon. Közvetlenül a Csórréti-víztározóra láthat az, aki kellően merész és kint tölti az éjszakát.
Ezt kell vinned, ha ott éjszakázol:
– szabad ég alatt történik az elszállásolás (időjárás és minden egyéb tényező figyelembevételével)
– hálózsákot, megfelelő meleg ruházatot neked kell vinned! Csúcs élmény!

Avar Hotel / Mátrafüred

A Mátra lábánál, Mátrafüreden festői környezetben elhelyezkedő szálloda 2020-ban nyitotta meg kapuit. A magas színvonal már az első pillanattól tapasztalható.  A szobák rendkívül modernek, az ételek minősége tökéletes, a választék óriási! Igazi feltöltődés egy hosszú túra után felmelegedni a szaunában és lazítani a csendes wellness részlegen. Testi-lelki felfrissülést kínálnak a több mint 1000 négyzetméteren, két szinten elterülő wellness-és spa oázisban. Este a borbárban végig kóstolhatják a helyi prémium borválogatást. Aki aktív kikapcsolódásra vágyik, annak rendelkezésre áll a kétpályás bowling pálya, valamint fitness terem is. A szálloda gyerekbarát. Tágas, két légterű szobái ideális elhelyezést biztosítanak a több gyermekes családok számára. Még arról is gondoskodnak, hogy a szülőknek a következő babaholmikat ne kelljen magukkal hozniuk a pihenéshez: babaágy, babakád, bili, WC szűkítő.

TIPP: Kékestető síterepe kb. 11 km-re (negyed órás autóút), míg a Mátraszentistván Sípark kb. 24 km-re (fél órás autóút) fekszik a szállodától. 

4 Évszak Erdeihotel / Mátrafüred

Kreatív enteriőrrel rendelkező butiquehotel a 4 évszak jegyében
a mátrai erdő ölelésében bújik meg. A 2 lakosztállyal és 12 erdőre nyíló szobával modern, mégis természetközeli élményt ad. Nézelődhetünk az erdei panorámás szaunából és igazán romantikus a fenyők alatt a meleg vízben ücsörögni swim spa jakuzzis medencében. A fákkal árnyékolt chill helyeken és hammock pihenőkön lazulhatunk és hallgathatjuk a madarak énekét tavasszal. A környezetbarát üzemeltetési megoldások a Mátra csodálatos természeti környezetének megóvását szolgálják, a SMART funkciók pedig a modern kor nyújtotta, mobiltelefonról irányítható praktikus kényelmet és szabadságot nyújtják a vendégeknek.

50 féle program az aktív kikapcsolódáshoz:
A tenisz, patenque és krikett mellett a Mátra rejtett ösvényein vezető túrák elektromos meghajtású terepsegway, quad és ranger járműveken, adrenalindús száguldás a high-tech e-costerrel, vagy tereprollerrel, elektromos kerékpárokkal feledhetetlen élményt ígérnek 50 féle különleges program formájában a nyolcszoros Tripadvisor díjas 4 Évszak HSB válogatásában.

Kulináris kirándulás a Palóc ízvilágban:
Az élmények közül az ízek sem maradhatnak ki. A 4 Évszak Palóc Bistorant hagyományos palóc ízvilággal fűszerezett modern konyhájának hatalmas választéka nap-mint nap új utakra csábítja a felfedezőket. A díjnyertes, minőségi konyhából kikerülő kínálatban gyermekmenük és speciális igényeket kiszolgáló fogások is megtalálhatók. 

4 Évszak Völgyhotel / Mátrafüred

Medence, foci-, kosárlabda-, panteque- és teniszpálya, hatalmas, high-tech játszótér, erdei tornapálya, valamint kutya agility pálya kínál rengeteg lehetőséget a vidám, közös aktív programokhoz. Ezek mellett több, mint 50 féle különleges élményprogram is elérhető a 4 Évszak HSB kínálatából.
A játékban elveszített energiák pótlásáról a Hotel mellet található 4 Évszak Palóc Bistorant gazdag ételkínálata gondoskodik, mely gyermek kedvencnek számító és speciális igényeket kiszolgáló fogásokat is tartalmaz. A kisebb étkezések vagy babaételek elkészítése praktikusan megoldható a Hotel közösségi konyhájában, de a parkban található grillező és bográcsozó helyek a nyári esték elengedhetetlen szabadtéri sütögetéseit is lehetővé teszik.

TIPP: Nagyon jó az elhelyezkedése a szállásnak. A tervezett túra útvonalakat nagyon jól meg lehet innen közelíteni.

Hotel Narád & Park / Mátraszentimre

A szálloda összesen 51 szobával várja vendégeit. Éttermükben igyekeznek minden igényt kielégíteni, így az étlapon megtalálhatóak a hagyományos ételek is, de lévén, hogy Mátraszentimrén igen erősen élnek a szlovák gasztronómiai hagyományok, így  helyi ízekkel is kedveskednek a vendégeknek. Ifjabb vendégek részére két játszószoba is áll rendelkezésre.  Az egyik az első emeleten található, itt az igazán picurkák találják meg számításaikat.  A földszinten található Csörgő teremben már a nagyobb vendégek is találhatnak kedvükre való elfoglaltságot, hiszen itt kapott helyet a csocsó, a biliárd asztal és a pingpongasztal. A recepción többféle kártya, és különböző korosztályok számára is szórakozást nyújtó társasjátékok igényelhetők. Az olvasás szerelmeseinek pedig, könyvsarokkal kedveskednek.  

A szálloda parkjából gyönyörű őstölgyesen keresztül közvetlen sétaút vezet a Narád – patakhoz. A patak mentén található cserjésekben nyugodt időben vadállatokat is megfigyelhetünk. A hoteltől több túraútvonalon elindulva gyönyörködhetünk a Kékes, illetve Galyatető panorámájában. A mátraszentlászlói Vöröskő-kilátóból tiszta időben felfedezhetőek a Tátra csúcsai. Kutyabarát szálloda: A Mátra legcsodálatosabb pontján elhelyezkedő, négycsillagos Hotel Narád & Park szálloda páratlan erdei környezetben, nagy szeretettel várja a négylábú házi kedvenceket, akikkel számos programot tölthetnek együtt a gondos gazdik.

Templomvölgy Resort / Mátrakeresztes

Év Szállása 2015 – Szakmai Díj Apartman Kategória/ Rusztikus I.

A Templomvölgy Resort 110 éve vadászlaknak épült, majd 55 évig templomként szolgált. Most egy impozáns kis szálloda két patak között az erdőbe ékelődve. Történetük 2004-ben kezdődött, amikor Hipszki Család megvásárolta az akkoriban katolikus templomként működő kőépületet. A Templom-völgy, melynek bejáratánál három patak találkozik, szerelem volt első látásra… Az eredetileg vadászlaknak épült ház, melyet a Szohner Család építtetett a Tóréti és Szélbükk patakok találkozásánál. Gyönyörű környezet, nyugalom, impozáns külső és igényes belső terek, magas színvonal, családias kiszolgálás, finom ételek és italok. Hangulatos beszélgetésekhez, romantikus vacsorához és finom borok elfogyasztásához a 100 éves kőboltíves kis pince biztosít helyet. Vadász vendégeink részére az előírásoknak megfelelő fegyverszekrények kerültek kialakításra. A kényelmes pihenést patak parti pihenő terasz, grill terasz, játszótér is szolgálja. A Mátra mesés panorámája az egykori templom torony felső szintjén kialakított kilátó galériából tea és kávé mellől élvezhető.
A csendes sétára vágyó vendég néhány lépés után a csodálatos szálerdőben találja magát.

E MAGAZIN

Scroll to Top